Magazin

Problemi za mladu “Grandovu zvijezdu”: – HARIS BERKOVIĆ PRIVEDEN, ODVEDEN U ZATVOR?!

Napisao admin

Menadžer potvrdio šta se desilo.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Iako je najavljen, Haris Berković prošlog vikenda nije pjevao u Baselu, na tradicionalnom muzičkom druženju koje je organizovao klub “Bosna”. Navodno je mlada Grandova zvijezda zaustavljena na pasoškoj kontroli te je prenoćio u pritvoru.

 

Menadžer Grandovih zvijezda za BiH, Toni Lehman rekao je da se Haris nije pojavio na pomenutom koncertu, jer mu ni organizatori nisu rekli da mu je potrebna radna dozvola, bez obzira što je trebao pjevati na privatnoj zabavi humanitarnog karaktera, piše “E-turneja“.

 

– Harisa su zaustavili na pasoškoj kontroli tražeći mu radnu dozvolu. Kako je išao na nastup koji je bio više humanitaran nego komercijalan, ranije mu niko nije rekao da i za takvu vrstu nastupa treba dozvola. Zadržan je u policiji više od sat vremena na razgovoru nakon čega je pušten. Dobio je instrukcije kako i na koji način ubuduće da završava obaveze oko izdavanja radne vize.

 

I sam Haris je potvrdio ovu priču te otkrio da radi na rješavanju tog problema s obzirom da ima još mnogo zakazanih nastupa u Švicarskoj.

haber.ba

Komentari

komentara