Magazin

Otac ubijenog Dženana – Ovo će ići do Strazbura, ono što je tužiteljica rekla nije istina

Napisao admin

Nakon što je glavna tužiteljica kantonalnog Suda u Sarajevu danas izjavila kako je Sud potvrdio optužnicu protiv Ljube i Bekrije Seferovića u slučaju Dženan Memić te da je Tužilaštvo uprkos opstrukcijama okončalo istragu za Novi.ba govorio je otac ubijenog Dženana Muriz Memić.


Ilustracija (Foto: arhiva)

On je kazao kako tužiteljica Dalida Burzić sama sebe demantuje. “Ona je 9. marta proglasila ubistvo. 15. marta je meni lično u kancelariji pričala kako je to bilo naguravanje, pa kako je to onda eskaliralo i kako on njega nije htio ubiti. Ja i moj advokat, Ismet Feraget smo bili tu, dakle imam svjedoka da je ona to nama pričala 15.03. i ne znam čime se ona sad vodi i o čemu priča.”

Od obdukcionog nalaza do vještaka koji ga je radio preko vještaka za utvrđivanje brzine u saobraćaju, dilema je, ističe Memić, bilo u svemu što je nedopustivo.

“Mi sad skupljamo dokumentaciju, ovo će ići do Strazbura, ja samo mogu reći da ja neću stati. Nek se ne zanose da će me smiriti jer ovo nije istina i ona zna da ovo što je danas iznijela nije istina pa nek ona priča i nek oni vještače kome hoće” – poručio je otac ubijenog Dženana. 

Inače, Burzić je danas kazala i kako je istraga od samog početka bila ugrožena jer su curili iskazi i podaci te da je formirana komisija koje će istražiti zakonitost rada MUP-a KS u ovom slučaju. 

Podsjećamo, Ljubo Seferović optužen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi Bekrija Seferović optužen je za krivično djelo sprječavanje dokazivanja.  

dzenan-memic-protesti

novi.ba

Komentari

komentara