Magazin

Intervju! – MAID HEĆIMOVIĆ: Očvrsnuo sam kroz sav pakao koji sam prošao

Napisao admin

Maid Hećimović vrijedno radi i tokom ljeta.”Dok on te ljubi” je pjsma koju je ispromovirao, a uskoro najavljuje i nešto novo. O ljubomori, djevojci Ajli i šta mu se dešavalo tokom pjevačkih takmičenja govorio je sasvim iskreno.


Foto:arhiva

Srce i instinkti

– Naravno, neću stati na ovome. U planu su svakako i nova pjesma i spot. Mislim da će ovog puta biti nesto brže ali, otom potom – priča Maid dodajući kako je kao tinejdžer imao nesretnu ljubavnu priču, no u suštini nije mnogo patio zbog ljubavi.

U jednom intervjuu je kazao kako je prvo propjevao, pa progovorio. Znao je da će muzika biti njegov životni put od malih nogu

– Ne sjećam se momenta kada sam poželio da budem pjevač jer je to nekako dio mene od kako znam za sebe. S tim sam se čini mi se rodio i to je moj životni poziv – dodaje Maid.

Nije se kaže pretjerano usavršavao prije “X Factora”. To je više bila neka samoedukacija gdje je po nekoliko sati znao provesti u stubištu porodične kuće gdje je najbolja akustika i pjevati ali i smišljati koreografije za neke buduće nastupe. Nažalost, nikad nije išao u muzičku školu i žao mu je zbog toga.

Uvijek je slušao svoje srce i instinkte.

– Za ovih par godina prošao sam sve i svašta i čini mi se da me to očvrsnulo! Sa mnom su tokom svih mojih takmičenja vazda bile neke drame! Dešavalo se svega i svačega. Najčudnije je što mi se na dan i jednog i drugog finala, grlo potpuno začepilo gdje na probama nikako, ali nikako, nisam mogao izvesti visoke tonove koje sam inače bez pola muke izvodio. Radile su čak i injekcije ali na sreću u samom finalu i u živim nastupima sve je profunkcionisalo najbolje što može! Takve stvari mogu biti jako stresne. Generalno u live prenosu sam uvijek bio bolji nego na probama što je kod većine takmičara obrnuto. To mi je onako pomalo čudno

Odnos s obožavateljkama, kaže kroz smijeh, ide u rok službe.

– To prihvatam najnormalnije. Mi zbog publike i postojimo, a tu spadaju naravno i obožavateljice. Često se desi da mi priđu momci i kažu: Moja djevojka tebe obožava, da li bi se fotografisao sa njom – nastavlja on dodajući kako njegova djevojka Ajla nije ljubomorna.

– Ona zna da je to moj posao i da je to sasvim normalna stvar kad je upitanju javni život. Pošto je moja djevojka pravnica, to bi bilo isto kada bih se ja ljutio ako ona zastupa nekog zgodnog momka

Inače, ona mi je svakako velika podrška i čak se ponekad ljuti na mene ako sam malo zakočio u svom poslu. Veoma je bitno da su pored vas ljudi koji vas podrzavaju u onome što radite. Ja imam sreću i sa djevojkom ali i sa porodicom i prijateljima.

Danas se pjeva o alkoholu, tabletama, naslovi pjesama su čak i vulgarni. On kaže nikada ne reci nikada da i on nekada neće otpjevati tako nešto.

Ko voli nek’ izvoli

– Činjenica je da su sad tekstovi toliko napadni i nisko moralni ako, tako mogu da kažem, ali ni društvo u današnje vrijeme nije ništa bolje, tako da ide jedno s drugim – priča Maid koji dosta ulaže u imidž. Ima dva pirsinga i čini se da neće na tome stati.

– Što se tetovaža tiče, nisam pristalica samo iz razloga što je ne možeš ukloniti u svakom momentu kad poželiš! Inače, nekim ljudima tetovaže odlično stoje pa i ja sebi poželim takvu, ali se ipak zbog svega navedenog predomislim! Ko voli nek’ izvoli!

senzacija.ba

Komentari

komentara