Magazin

MAKEDONIJA – Najmanje 15 osoba poginulo, a 6 nestalo u strašnom nevremenu u Skoplju i okolini

Napisao admin

Najjmanje 15 ljudi je poginulo, a šestero se smatra nestalim uslijed sinoćnjeg nevremena koje je pogodilo Skoplje, saopćeno je iz tamošnje policije.


Foto:arhiva

Među poginulima je i jedno osmogodišnje dijete, javljaju lokalni mediji. Oko 100 osoba je povrijeđeno i ljekari i hitne službe su im ukazali pomoć. U intervencijama je učestvovalo 12 timova hitne pomoći. 

„Do jutros u 8:30 sati, naše službe registrirale su 15 žrtava nevremena. Žrtve su pronađene u rejonu naseljenih mjesta Stajkovci, Smilkovci i Čento“, izjavila je Liza Bendevska, glasnogovornica skopske policije.

Navodi se kako su žrtve različe životne dobi i kako se još utvrđuje njihov identitet, javlja portal telma.mk. Drugi mediji javljaju kako među mrtvima ima žena i djece, te kako postoji mogućnost porasta broja žrtava.

Vojska i policija na terenu pomažu nastradalima. Najteže su pogođeni selo Stajkovci i okolina Skoplja. Brojna naselja su prijavila nestanak električne energije zbog prekinutih vodova, ulice su bile blokirane i poplavljene. 

Podsjećamo, gradske vlasti sinoć su apelirale na građane da ne napuštaju domove bez velike potrebe, te ne koriste automobile i druga vozila.

Uprava za hidrometeorološke poslove navodi kako je tokom padavina u 24 sata na Skoplje palo 93 litra vode po kvadratnom metru.

Skopska obilaznica je zatvorena za saobraćaj, kao i dio autoputa ka Tetovu.

 

novi.ba

Komentari

komentara