Magazin

OLUJE U HRVATSKOJ Pijavice, tuča i razoran vjetar u Dalmaciji, Ogulin se priprema na najgore

Napisao H. H.

OGULINSKI Stožer za zaštitu i spašavanje, zbog vremenske prognoze za predstojećih nekoliko dana i mogućnosti nailaska novog vodnog vala, moli građane da pripreme flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije za ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i druge potrepštine u količinama dovoljnim za nekoliko dana, a županijski Zavod za javno zdravstvo objavio je za Ogulince Mjere za sprečavanje nastajanja i širenja zaraznih bolesti.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović kazao je za Index da se čini sve kako bi se ublažile posljedice novog vodenog vala i nove poplave. “Stanje na terenu je trenutno pod kontrolom, kiša još uvijek pada prilično jakim intenzitetom. Rijeka Dobra je još uvijek u svojem koritu, u svojem toku i trenutno ne prijeti izljevom”, kazao je Domitrović.

Za desetak sati očekuje se izlijevanje Dobre

Vodostaj Dobre uporno raste, otprilike 9 centimetara na sat. “Ovakvim intenzitetom za desetak sati očekujemo izlijevanje. Sve pripremne radnje su izvršene, sve službe su na terenu, još uvijek se dograđuju zečji nasipi, pune se vreće s pijeskom i dostavljaju se prema potrebama i prema pozivima direktno na teren, stanovnicima”, dodao je ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Građani mogu dobiti vreće s pijeskom pozivom na broj telefona 047/531-093, a oni koji trebaju pomoć oko micanja namještaja iz ugroženih prostorija na višu kotu pomoć mogu tražiti od Crvenog križa na broj mobitela 099/608-7444 i fiksnog telefona 047/522-631. Brojevi Crvenog križa mogu se nazvati i u slučaju potrebe za hranom i slično.

“Prema trenutno dostupnim prognozama, kiša bi mogla padati čitavu noć i do kraja sutrašnjeg dana. Ovim intenzitetom padanja mogla bi nam donijeti novu poplavu, čak i većih razmjera od ove koju smo imali tijekom vikenda”, dodaje.

index.hr

Komentari

komentara