Magazin

Izbjegnite loše iskustvo – Devet stvari koje nikad ne bi trebalo da postavljate na Facebook

Napisao admin

Dajemo vam 9 savjeta pomoću kojih ćete ostati sigurni na Facebook-u.


Facebook (Foto: Cure.ba)

1. Pjesme, statusi i kolaži koji aludiraju na nedavni prekid veze

Ne samo da ćete izgledati bijesni i očajni, nego ćete izazvati masovno sažaljenje, a to morate priznati, niko ne voli.

2. Negativne postove o drugim ljudima

Znamo da i u vašem životu postoje ljudi koji vas nerviraju do ludila, ali čak i ako je vaš profil na Facebook-u super zaštićen, korisnici koji su vaši “prijatelji” vrlo lako mogu uzeti screenshot vašeg posta i sačuvati ga ili podijeliliti sa ostalima, jer screenshot je vječan.

3. Vaši planovi za odmor

Ako se spremate za vaš odmor snova, znamo da biste vrlo rado to uzbudjenje i odbrojavanje do polaska podijelili sa drugima preko svojih statusa, a opet, čak i ako je vaš profil totalno privatan, ovakve stvari mogu da se šire kao požar. Dakle, “hvalisanje” ostavite dok se ne vratite sa odmora sa mnoštvom prelijepih slika koje možete da podijelite sa drugima.

4. Neprestano linkovanje vašeg bloga ili fan stranice

Dobro, dobro, vi ste glava prekrasne fan stranice i to je sjajno, ali ne morate baš da linkujete i vaš omiljeni par patika na zidove svojih prijatelja na Facebook-u, jer to užasno zna da nervira i automatski vodi do brisanja iz liste prijatelja.

5. Lične informacije o vašoj djeci ili mlađim rodjacima

Postoji nekoliko stvari koje nikada ne biste trebali postovati o djeci na Facebook-u. Izbjegavajte tagovanje njihovog punog imena i prezimena za slikama ili postavljanje informacija o njihovoj školi ili vanškolskim aktivnostima. Grabljivci djece mogu lako iskoristiti ove informacije da namame djecu u svoju mrežu.

6. Poslovne ponude

Ako ste upravo dobili sjajnu poslovnu ponudu, slobodno navalite na sms poruke i javite svim vašim prijateljima, ali nikad to nemojte da postujete na Facebook.

7. Javni poziv na zabavu

Osim ako ne tražite korisnike koji će vam se pred vratima kuće pojaviti sa paketom piva, nikad na Facebook ne postavljajte tačnu lokaciju žurke.

8. Vaš broj telefona

Šanse da se vaš broj telefona zloupotrijebi ukoliko ga objavite na Facebook-u su velike.

9. Kompromitujuće fotografije

Kako dovoljno naglasiti ovu tačku?! Nikad, ali nikad na Facebook ne postavljajte vaše pijane, polu gole fotografije.
 

cure.ba

Komentari

komentara