Magazin

Potresna priča! – Sudbina nesretne majke oboljele od leukemije dirnula cijelu Hrvatsku, pa i Danijelu Martinović

Napisao admin

Sandra Križan osvojila je naša srca. Nesretnoj Slavonki u travnju je umro suprug. Sandra je ostala sama s osmomjesečnim sinom i kreditom za kuću. I s opakom dijagnozom. Od stresa i nemilosrdnih životnih prilika Sandra je oboljela od leukemije


Foto:arhiva

Čuli smo da čovjek od tuge preko noći može posijediti, ali Sandrin primjer pokazuje da može i oboljeti. Dan nakon suprugove smrti počeli su je probadati oštri bolovi u trbuhu. Već sutradan bilo je potvrđeno da Sandra ima leukemiju. Iza nje je drugi ciklus kemoterapije, a pred njom samo jedan cilj – ozdraviti zbog svojeg osmomjesečnog sinčića, pišu “Vijesti“

“Imam sina, imam njega, imam razlog”, kaže Sandra.

Njezina priča potresla je mnoge. Nakon što smo priloh emitovan u programu RTL-a, cijelu se Hrvatska ujedinila s ciljem da spasi Sandru i njezinu bebu. Njezina sudbina dirnula je i pjevačicu Danijelu Martinović.

“Čim je počeo prilog ja sam uzela telefon i počela sam ga snimati. Ne znam iz kojeg razloga. Ja to ne mogu sebi objasniti, ali taj trenutak sam znala da moram doći”, ispričala je Danijela.

Sandra kaže, dovoljno joj je to što je Danijela došla i što ju je imala priliku upoznati. Ali Danijela želi napraviti i puno više. Organizirat će koncert čiji će cijeli prihod od ulaznica ići Sandri. Jer kredit za kuću, u kojoj nisu stigli ni uživati, još ide, a veliki su i troškovi odlaska na liječenje u Zagreb. Tu je i mala beba, on mora imati sve.

Sandrina hrabrost, volja i želja za životom donijeli su rezultate. Leukemija trenutačno nije prisutna u njezinoj krvi, ali ta bitka, na žalost, još nije sasvim dobivena.

“Ona ima leukemiju visokog rizika i liječenje planiramo nastaviti transplatacijom matičnih stanica. Sad je u tijeku testiranje njenih braće i sestara i tražimo davatelja”, izjavila je liječnica Ana Boban.

 

I dalje ona je ta koja tješi sve oko sebe. “Nekad kad me nitko ne vidi onda budem slaba, onda ja ispucam svoje i mirna sam”, kaže Sandra.

“Ta me energija njena kupila odmah, ali to je apsolutno ništa. Ekran je ništa što je doći ovdje, biti uz Sandru. Zagrlit je i pogledati u oči”, rekla je Danijela.

Preporuka je da se u sobe teško oboljelih ne nose ni cvijeće ni čokolade. Zato je Danijela Sandri odlučila pokloniti nešto baš svoje. Narukvicu koju je od jako drage osobe dobila za rođendan.

‘Nostalgija’ je Sandri najdraža Danijelina pjesma, a kad nostalgično ona baci pogled unatrag ne zna sa sigurnošću reći kada je bila najsretnija. Život joj nije još dozvolio ni da uživa u braku, ni majčinstvu, pa ni u novoj kući.

“Ne znam koje mi je najsretnije vrijeme. Vidjet ćemo. Možda tek sad slijedi”, kaže Sandra.

I hoće. Mora. Jer nije Sandra sama. Uz nju su liječnici, obitelj, njezino dijete, Danijela i svi vi. Vi koji ste, unatoč možda i svojim jadnim plaćama i mirovinama, uplatili koju kunu kako bi ovoj ženi rekli – bravo, ne odustaj, bori se. Imaš zbog koga. A ona je to čula i svima beskrajno zahvaljuje.

 

haber.ba

Komentari

komentara