Magazin

NEVIĐENA SRAMOTA – Ono što ova curica drži u rukama diglo je cijelu regiju na noge!

Napisao admin

Studentica Milica Knežević iz Zrenjanina vezana je za invalidska kolica, ali se ne miri sa zlom sudbinom. Na novu životnu prepreku naišla je na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupun” koji je upisala prošle jeseni. Svoj nepremostivi problem ova hrabra studentica željna znanja opisala je na svom Facebook profilu i time posramila mnoge, piše Blic.


Milica je napisala:

 

“Sramota je što i u 21. stoljeću treba objašnjavati da je obrazovanje pravo, a ne problem. Sramota je što sam ponižena time što mi je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristim invalidska kolica. Sramota je da dva dana, i po kiši i po vjetru, dolazim na fakultet da bih ostala sjediti u hodniku jer su sva predavanja i vježbe na spratovima. Sramota je da ne postoji mogućnost čak ni da uđem samostalno na fakultet. Sramota je što na fakultetu nemam pristup zahodu. Sramota je da me drugi moraju tegliti po stepenicama do spratova jer želim prisustvovati i izvannastavnim aktivnostima. Sramota je i pomisliti što bi se dogodilo da se neko od njih poklizne ili zapne. Možda je sramota i to što imam desetke i iz predmeta čijim predavanjima nemam pristup. Ali, sigurna sam da to nije moja sramota. Podrži #ObrazovanjeZaSve!”

 

Milica je za Blic ispričala kako je uspjela upisati željeni fakultet, ali da su predavanja za nju i dalje problem.

 

“Ovdje je definitivno najveći problem što se cjelokupna nastava odvija na spratu i ja ne mogu biti prisutna. Problem je i sam ulaz na fakultet i što u prizemlju ne postoji WC za studente. Uvijek mi neko mora pomagati, majka, dečko ili neko od kolega s fakulteta, a neugodno je i meni što moram ovisiti o nekome”, priča Milica.

 

Kaže da je u kontaktu s prodekanom fakulteta oko rješavanja problema njezinog sudjelovanja nastavi i da je bilo obećanja kako će sve biti riješeno.

 

“Prvi rok je bio do Nove godine, pa do početka drugog semestra ali sam ja i dalje suočena s istim problemima. Koliko sam shvatila, problem je u novcu – dobra volja postoji ali novaca nema”, kazala je Milica koja unatoč problemima ima najviše ocjene

net.hr

Komentari

komentara