Magazin

KADA SMO PRESTALI BITI LJUDI? – Osmogodišnjak preživljava od hrane koju MIGRANTI BACAJU!

Napisao admin

Treba svakako pomoći, ali ne treba se okretati glava od vlastitih sugrađana. Koliko je gladnih i žednih i bosih Hrvata koji jedva krpaju kraj s krajem poput dječaka iz Horgoša?


Izbjeglička kriza danima potresa Hrvatsku. Naravno, građani veoma ponosni na sebe kada odvoje nekoliko vrećica hrane i podijele ih izbjeglicama koje prolaze kroz našu zemlju prema boljem životu. Ne treba ovo pogrešno shvatiti, svakome treba pomoći, no zamislit ćete se kada pročitate priču osmogodišnjaka koji skuplja smeće od izbjeglica kako bi preživljavao!

Izbjeglice su prošle kroz Makedoniju, Srbiju i Hrvatsku prema Njemačkoj, Norveškoj, Finskoj i Švedskoj. Kažu kako ne žele ostati kod nas jer smo siromašna država i nemaju budućnosti ovdje.

Iz malog mjestašca Horgoša koje se nalazi na granici Mađarske i Srbije dolazi nam priča u koju je teško povjerovati. Zoltan „Zolika“ Branka i njegova baka preživljavaju od bakine malene mirovine. Ovaj dječačić meso konzumira jednom mjesečno. Trenutno preživljavaju tako što skupljaju hranu, odjeću i novac koje naveliko bacaju migranti koji su na putu prema zapadnoj Europi, piše “Dnevno“.

Nemaju novca ni za odjeću, ono što nosi mu je poklonjeno, ili mu baka kupi iznošenu odjeću. Hrvati su opet pokazali kako su velikog srca i pomogli su unesrećenima. Kaže većina, i mi smo bili izbjeglice – proživjeli smo to, treba pomoći. Treba svakako pomoći, ali ne treba se okretati glava od siromašnih koji svakodnevno žive oko nas. Koliko je gladnih i žednih i bosih Hrvata koji jedva krpaju kraj s krajem poput dječaka iz mađarskog Horgoša? Zar je moguće da smo u cijeloj ovoj priči prestali biti ljudi i odlučili se nadmetati tko će pred reflektorima i fotografskim objektivima više pomoći ekonomskim imigrantima nego vlastitom susjedu?

Nažalost, izgleda da smo doista postali bezdušni i zaboravljamo na ono što nam je pred nosom. Hrvatska sve više tone u zonu nejednakosti, produbljuje se jaz između bogatih i rastućeg broja siromašnih. Ali, vladajuće za to čini se nije briga.

Želite biti humani? Krenite od vlastitog susjedstva. Tko je vrlo skočio pomoći izbjeglicama koje su preplavile Lijepu našu, ne smije okrenuti ni pogled kada idući put netko zamoli za pomoć.

cure.ba

Komentari

komentara