Magazin

Ostatci kostiju – Prije 33 godine otišla kupiti čizme i o njoj se ništa nije znalo sve do sada!

Napisao admin

Posmrtni ostaci, koji su pronađeni u podnožju planine na sjeveru američke savezne države Kalifornija, identifikovane su i pripadaju švedskoj studentici sa razmjene Elisabeth Martinsson /21/, koja je nestala prije 33 godine.


Elisabeth Martinsson (Foto: arhiva)

Nakon identifikacije ostataka policijski istražioci ponovo su otvorili ovaj slučaj.

Ostaci, koji sadrže samo sedam kostiju, pronađeni su u Fremontu.

Martinsson, koja je iz Uddevallae u Švedskoj, boravila je kao student na razmjeni kod porodice u Greenbraeu kada je 17. januara 1982. godine prijavaljen njen nestanak.

 

Tada je posudila od te porodice žuti Volkswagen Rabbit kako bi si otišla kupiti čizme. Tada je zadnji put viđena, piše Fokus.

 

Desetak dana nakon njenog nestanka Henry Coleman i Sabrina Ann Johnson su uhapšeni u Oklahomi jer su vozili žuti automobil kojim se Martinsson odvezla.

 

Coleman, koji je ranije osuđivan zbog silovanja, proglašen je krivim za krađu automobila i osuđen je na petogodišnju zatvorsku kaznu.

 

Naime, u kanjonu Morrison, južno od San Francisca, 2010. godine pronađeni su posmrtni ostaci, sedam ljudskih kostiju, bez ikakvih tragova odjeće ili drugih predmeta. Četiri su godine prošle dok nisu identifikovani – u novembru prošle godine definitivno je potvrđeno da kosti pripadaju nestaloj Elisabeth.

 

Ali, lokalne su vlasti iz nepoznatog razloga odlučile čekati i vijest o potvrdi identiteta objavile su tek sada.

 

Doduše, analizom nije utvrđen uzrok smrti nesretne Šveđanke, koji bi mogao ostati trajni misterij, ali njezini su roditelji barem dobili šansu doznati da im kćer više nije među živima.

 

Posmrtne su ostatke prije nekoliko dana kremirali, a pepeo je poslan u Švedsku.

cure.ba

Komentari

komentara