Magazin

ESTETSKA OPERACIJA JE KOŠTALA ŽIVOTA – Preminula poznata…

Napisao admin

Vijest o smrti poznate komičarke Džoan Rivers odjeknula je svjetskim medijima. Nažalost, ovaj slučaj nije usamljen, smrt zbog komplikacija usljed operacije često se dašavala poznatima.


Voditeljica (Foto: Arhiva)

Stiv Mekvin

Bio je jedan od najpoznatijih antiheroja filmske industrije. Još 1978. godine imao je velike zdravstvene probleme, pa zbog straha od toga da može da dobije rak pluća, odlučio je da ostavi cigarete. Ipak, nedugo nakon toga dijagnostikovan mu je rak, prouzrokovan prevelikom izlaganju štetnim materijama. Dvije godine se posvetio liječenju, ali je 1980. preminuo u 50. godini života tokom operacije kada su ljekari pokušali da mu uklone maligne ćelije iz vrata i stomaka.

Solanž Magnano

Solanž je bila veoma poznata ljepotica devedesetih, mis Argentine 1994. i uspješna manekenka. Kada se već ostvarila kao majka devetogodišnjih blizanaca, 2009. godine odlučila je da se podvrgne estetskoj hirurgiji i zategne zadnjicu.Operaciju je teško podnijela, desile su se koplikacije sa disajnim putevima. Poslije tri dana koje je provela u kritičnom stanju, preminula je.

Endi Vorhol

Bio je američki umjetnik, koji se smatra tipičnim predstavnikom pop arta. Bio je slikar, filmski reditelj, pisac i zvijezda. Osnivač je časopisa Interview. U trećem razredu Vorhol se razbolio od horeje, koja izaziva bezvoljne trzaje mišića. Ova bolest je dovela i do promjena u pigmentaciji kože, a kasnije je razvio i hipohondriju i strah od ljekara i bolnica. Pošto je bio vezan za krevet kao mali, bio je isključen od društva svojih vršnjaka i veoma je postao vezan za majku. Kada je bio u krevetu volio je da crta, sluša radio i skuplja sličice filmskih zvijezda, koje je lijepio oko kreveta. Warhol je kasnije svoje bolešljivo djetinjstvo opisao kao veoma važno za razvoj njegove ličnosti i njegovih sposobnosti. Ipak, nakon velikog uspjeha koji je postigao u karijeri, preminuo je 1987. tokom rutinske operacije žučne kese.

24sata.rs

Komentari

komentara