Magazin

Gola istina – Zbog ovih je stvari itekako dobro biti u braku

Napisao admin

Bilo da ste u braku ili jednostavno živite zajedno već godinama, sigurno znate kako je dobro u svakom trenutku imati nekog uza se. U slučaju da ste nakratko to zaboravili, podsjetit ćemo vas zašto je život u paru dobar, ali i ohrabriti sve one koji misle da je to nemoguće


Brak (Foto: Arhiva)

Možete biti svoji

Kada usporedite sve spojeve i različite veze koje ste imali prije braka, jasno vidite koliko sada konačno možete biti svoji. Na spojevima i začecima veze često se važe svaka riječ ili postupak – treba li poslati još jedan SMS, je li prevelik pritisak ako se dogovore dva spoja zaredom… U braku su stvari vrlo jasne i nikome se neće činiti čudnim ako se čujete telefonom i nekoliko puta na dan. Ne morate se brinuti kako će on to shvatiti  i slobodno možete izraziti svoje osjećaje ili stavove.

Lakše vam je kad ste bolesni

Kada imate voljenu osobu pored sebe, mnoge su stvari lakše, posebno zato što se već dobro poznajete i ne morate brinuti kako izgledate pod temperaturom ili kad vas uhvati želučana viroza. Znate da će se partner brinuti za vas te da sigurno neće razmišljati o tome kako izgledate u tom trenutku.

Partneri u svemu

Još jedna prednost braka je ta da, ako funkcionira i ako vam je komunikacija dobra, za sve ćete odluke imati partnera, bilo da se radi o lijepim ili teškim trenucima. Što god da vam se dogodi, odmah ćete to moći podijeliti  i bez suzdržavanja tražiti savjet. To se čak malo više odnosi na neke teške trenutke u životu, jer lijepe volimo dijeliti sa svima, a rame za plakanje mogu nam ponuditi samo posebne osobe u našim životima.

Sve se dijeli

Kućanske obaveze i svi ostali zadaci lakši su jer se dijele na pola. U svakom braku postoje kompromisi i ništa ne može biti dobro bez dogovora, ali jednom kada nađete čarobnu formulu pomoću koje ćete podijeliti zadatke i obaveze, sve postaje lakše.

Financijski aspekt

Dvije plaće – više novca. Vrlo jednostavna računica. A to zapravo znači da ćete lakše otplaćivati kredit za stan, priuštiti si ljetovanje ili uštedjeti nešto novca za crne dane.

Nove tradicije

Tijekom godina u svakoj se obitelji stvaraju male nove tradicije koje donose posebno veselje, a to je nešto što vam nitko ne može oduzeti, ali ni priuštiti. Upravo su zbog toga, mnogi blagdani ili događanja još su slađi i ljepši godinu za godinom.

Seks? O, da!

Možda ste uvjerenja da je seks u braku dosadan i ne možete se zamisliti s istom osobom dugi niz godina, ali istina je da parovi koji su otvorena uma itekako imaju dobar seksualni život. Kolotečinu razbijaju raznim novitetima i ne boje se iskreno reći što ih uzbuđuje. Toliko se dobro poznaju da i u seksu dobiju najbolje jedno od drugoga.

tportal

Komentari

komentara