Magazin

MNOGI O OVOME NISU ZNALI NIŠTA – Tijanin deda otkrio jezivu istinu o mjestu gdje je ubijena!

Napisao admin

Bajmok je lijepo mjesto, ali prokleto! Od devedesetih godina, pa do danas, ovdje je počinjeno dvadesetak ubistva, od kojih mnoga još uvijek nisu rasvijetljena! Ne znam zašto, šta se ovde dešava, ali ovo mjesto je prokleto! – ovo za “Alo!“ kaže Mile Batrić, deda petnaestogodišnje djevojčice Tijane Jurić, koju je u noći između 25. i 26. jula mučki ubio Dragan Đurić (34) iz Surčina.


Tijana deda (Foto: Ekskluziva)

Dedu Mileta “Alo!“ je zatekao u dvorištu porodične kuće u Bajmoku, gdje je mala Tijana, inače iz Subotice, skoro svaki drugi vikend dolazila i gdje je provodila veći dio zimskog i ljetnjeg raspusta. Tijanin deda sjedio je sam, gledajući ispred sebe u prazno. Pored njega, naslonjena na kapiju, stajala je velika Tijanina slika, koja je prije toga bila postavljena ispred crkve u centru Bajmoka.

– Kako sam? Eh, kako sam… Kako mogu da budem?! – uzvratio je deda Mile.

– Neprestano samo o tome razmišljam. O tome šta se desilo. I o njoj. Nemoguće je ne razmišljati – dodaje deda Mile, dok se priseća i lijepih trenutaka koje su on, njegova supruga i Tijana proveli zajedno na moru i odakle su se vratili samo dan prije ubistva.

– Tijanu i njene drugare jedna nastavnica iz Bajmoka je vodila na more u Buljarice. Međutim, pošto je Tijani muka u autobusu, došla je kod babe i mene, koji smo bili u Sutomoru, tu smo bili dva dana, a onda smo se vratili zajedno – priča deda i dodaje da je Tijana bila najbolje dijete na svijetu. Kada je rekla da će se profesionalno baviti muzikom, nije se iznenadio, jer je talenat za pjevanje naslijedila od svoje majke, njegove kćerke. Iako nije bio siguran da je to najbolji izbor za nju, kaže da se nije protivio jer je, nesumnjivo, bila vanredno nadarena.

– Bila je najdivnije dijete na svijetu. Voljela je da boravi kod nas, iako je bila mnogo vezana za majku. Nikada nikakvih problema nismo imali s njom – kaže naš sagovornik.

– Ne znam zašto se to desilo, ali ima nešto prokleto u ovom mjestu – kaže odmahujući glavom.

Da je ovo mjesto ukleto ne misli samo Tijanin deda. Ovo mjestašce u Sjevernobačkom okrugu, sa prijateljski nastrojenim mještanima, bujnim zelenilom, igralištima, lijepim kućama i baštama punim zrelih voćki, djeluje idilično i pitomo, poznato je i po neuobičajeno visokom procentu ubistava. Mještani sela skoro jednoglasno, sa zebnjom u glasu, kažu da je nevjerovatno da se toliki broj svirepih ubistava desi za samo nekoliko godina u mjestu koje broji oko 8.000 žitelja. Krznar Imre Osvald i pčelar Aleksandar Kapor pretučeni su na smrt. Piroška Ševarac i Stana Ivanković su zadavljene. U ovom mjestu trag je ostavila i zloglasna grupa čuvenog Marinka Magde, koga zovu srpski Džek Trbosek, koji je devedesetih godina ubio 14 ljudi. Smrt je sijao i masovni ubica Josip Vujić zvani Joso Sikirica, koji je ubio devetoro ljudi.

„Ovo mjesto možda deluje pitomo, ali postoji ovdje nešto. Neka energija. Neko zlo“, šapatom, uz značajni pogled, priča mještanka Mirjana Petrović.

alo.rs

Komentari

komentara