Magazin

Slučaj koji je šokirao Sarajevo – Pogledajte sliku koju je na Facebook prije 3 mjeseca postavila majka koja je zadavila bebu!

Napisao admin

Zanimljivo da je očito krila trudnoću i na društvenim mrežama. Naime, na njenom Fejsbuk profilu je 13. aprila, dakle prije nešto više od tri mjeseca postavila fotografiju snimljenu na izletištu Vrelo Bosne, na kojoj se ni ne nazire trudnički stomak. Pomalo je morbidna koincidencija da je ovo šetalište (Vrelo Bosne) vrlo slično šetalištu (Vilsonovo) gdje je bačen nesretni dječak.


(Foto: Facebook)

Dvadesetjednogodišnja M. M. iz Srebrenice, koja je prije mjesec dana udavila svoju bebu, a potom je bacila u kontejner, predata je jučer u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Ona se sumnjiči da je počinila krivično djelo ubistva, a pošto je, prema nalazu obducenta, svoje dijete udavila krpom, a potom ga odnijela i bacila u kontejner u Vilsonovom šetalištu, piše Radio Sarajevo. Ona je uhapšena jučer nakon što je priznala izvršenje krivičnog djela.

“Nakon izvršenih provjera u zdravstvenim ustanovama na području Kantona Sarajevo, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem opisanog krivičnog djela može dovesti osumnjičena, a ubrzo potom je i uhapšena”, kazao je za Radiosarajevo.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS-a.

Prema informacijama Sektora kriminalističke policije MUP-a KS-a, M.M. je rođena 1993. godine u mjestu Fojhari u općini Srebrenica, a nastanjena je u Vogošći.

Ona je policiji pokazala kontejner za smeće u Vilsonovom šetalištu u koji je bacila zdravo i na vrijeme rođeno muško novorođenče.

Bebu je 18. juna u kontejneru pronašao građanin i prijavio policiji

doznajemo.com

Komentari

komentara