Magazin

'To je nečuveno' – Došli na ljetovanje u Hrvatsku, a doživjeli pravu noćnu moru

Napisao admin

Kada je uplatila ljetovanje u Istri, tačnije u Manjadvorcima, šesteročlana porodica iz Holandije nije ni slutila da će doživjeti pravu noćnu moru.


Stres (Foto: Arhiva)

Frans Romkema došao je na odmor sa suprugom i četvero djece. U ponedjeljak, unatoč lošoj prognozi, odlučili su otići na izlet na Plitvice, ali su kod sela Glavani doživjeli saobraćajnu nesreću.

‘Priznajem krivnju, iako moram u svoju obranu istaknuti i činjenicu da je raskrižje poprilično nepregledno, pa sam morao izaći na pola ceste da bih nešto vidio, ali je tada već bilo kasno, jer se drugi automobil velikom vrzinom zabio u prednji kraj mojeg auta. Kako čujem, na tom su raskrižju nesreće učestale baš zbog nepreglednosti. Osim materijalne štete, na sreću, povrijeđenih nije bilo i do ovdje sve je u redu. Onda počinje naša kalvarija,” počinje svoju priču Holanđanin.

Ostavili ih na cesti s četvero djece

“Policija je došla na uviđaj, sastavili su zapisnik, uzeli mi pasoš, što je za mene kao Holanđaninu već vrlo čudno, te nas ostavili na cesti. Kada smo ih upitali što ćemo mi sada – kiša je prijetila, a mi s četvoro djece – bez vozila koje je oštećeno u sudaru, i ja bez dokumenata, odgovorili su mi da oni nisu turistička agencija i otišli,’ ispričao je ljutiti Holanđanin za Glas Istre.

‘Kao turiste, ostavili su nas u vrlo ranjivom položaju, u sredini koju ne poznajemo, a da nas nisu ni pitali kako smo. Prvi je zadatak policije, bilo gdje u svijetu, da štiti i služi narodu, bili to građani ili turisti. Ovako je ispalo da policija više brine o kazni i prikupljanju novca, a riječ je o par hiljada kuna, nego o našoj sigurnosti. To je nečuveno,’ rekao je.

glasistre

Komentari

komentara