Magazin

Kako je otkriven jedan od najtežih slučajeva masovnog incesta – "Moja sestra je trudna i mi ne znamo koji od naše braće je otac"!

Napisao admin

Da nije bilo dječijeg razgovora u školi, ko zna kad bi jedan od najtežih slučajeva masovnog incesta u Australiji bio otkriven. Jedno od djece izreklo je skoro nevjerovatnu tvrdnju: „Moja sestra je trudna i mi ne znamo koji od naše braće je otac.“


Trudnica (Foto: Arhiva)

To je bilo više nego dovoljno za jednog nastavnika u srednjoj školi na jugu Novog Južnog Velsa da alarmira vlasti. Uslijedilo je otkrivanje familije, koja je živjela divljim načinom života, u najgorem slučaju incesta i sek*ualnog zlostavljanja koji su ikad otkriveni.

U sudskom dokumentu objelodanjeni su detalji o tome šta je dovelo do racije na izolovanu farmu, koju su zajedno izveli policija i osoblje Ministarstva za porodicu i društvene službe. Lokalni sud u Paramati naredio je da se od dva člana familije uzmu uzorci DNK.

Detektiv Kristi Hejlz, koja pripada državnoj komandi za borbu protiv sek*ualnog zlostavljanja djece, zatražila je od suda da odobri testiranje 14 odraslih osoba i dvoje djece. Ovo je dio policijske istrage cijele familije, koja se vodi pod pseudonimom Kolt, a osumnjičena je za silovanje i sek*ualno napastvovanje.

Prema podnesku detektivke Hejlz sudu, od 3. avgusta 2011. do 18. jula 2012. Ministarstvo za porodicu i društvene službe primilo je više od 12 izvještaja o rizičnim uslovima u incestuoznoj porodici, ali je „pokrenuta minimalna akcija“. Konačno, stigla je prijava nastavnika.

– U tom izvještaju je navedeno da su čuli jedno od djece Koltovih kako u školi kaže: „Sestra mi je trudna i ne znamo koji od moje braće je otac“, stoji u podnesku. Sudu je takođe rečeno da je sestra, vođena pod pseudonimom Tami Kolt (29), rodila bebu Sali, koja je umrla poslije dva mjeseca od fatalnog genetskog poremećaja, poznatog kao Zelvegerov sindrom.

Na rodnom listu otac nije imenovan, ali je Tami kasnije kazala u savjetovalištu da je imala trogodišnju vezu sa svojim mlađim bratom. Testovi na bebi pokazali su genetsku abnormalnost i vjeruje se da oba roditelja djeteta nose genetsku bolest.

Doktor je zakazao sastanak za Tami i njenu majku Beti Kolt da bi ih upozorio na opasnost, ali se nijedna nije pojavila. Tami je poslije toga nađena kako živi u karavan-parku i njene dvije druge kćerke odvedene su pod nadzor vlasti. Beti Kolt izvedena je prošle nedjelje pred Lokalni sud u Mos Vejlu i kazna će joj biti izrečena 18. avgusta.

Oduzeto dvanaestoro djece

Usamljenički način života ove familije otkriven je prošle godine, kada je Deči sud preduzeo neuobičajen korak – objavio je nalaze koji su vodili do odvođenja 12 djece pod starateljstvo vlasti.

U racijama je nađeno ukupno 38 odraslih i djece, koji su živjeli u zapuštenim kamp-prikolicama i šupama od lima, bez struje, vodovoda ili bilo kakve instalacije za snabdijevanje vodom i održavanje higijene. U familiji su živjele četiri generacije rođene od babe i dede, koji su u stvari bili brat i sestra.

alo.rs

Komentari

komentara