Magazin

NEZAPAMĆEN PRIZOR NA CRNOGORSKOM PRIMORJU – Mještani u čudu, ne pamte ovako nešto!

Napisao admin

Predsezona na barskoj rivijeri mnogo je lošija nego prethodnih godina. Većina hotela je prazna, a neki objekti su čak i zatvoreni iako je polovina juna. Dio hotela koji rade u predsezoni spustili su cijene 10 do 15 odsto.


Crna Gora (Foto: Arhiva)

Prema riječima turističkih radnika, ni plaže još nisu adekvatno spremne za sezonu. Turistički poslenici se nadaju da neće podbaciti juli i avgust, ali dva mjeseca sezone teško da mogu pokriti troškove.
 
– Ne pamtimo lošiji početak ljetnje sezone. U Čanju je sezona počinjala u maju kada smo imali na hiljade gostiju – studenata, radnika iz zemlje i okruženja. Ovo godine Čanj je bio prazan, a nije mnogo bolje ni u prvoj trećini juna. Predsezona je podbacila, a strahujemo da će biti lošiji i špic jer najave nisu ohrabrujuće – kazao je direktor jednog hotela.
 
On kaže da od 200 kreveta u njegovom hotelu polovinom juna imaju svega 40 gostiju.
 
– Za period predsezone spustili smo cijene do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu. Polupansion po osobi košta 18 eura – kazao je Babović.
 
On ističe da nema mjesta zadovoljstvu ako je u Čanju trenutno otvoreno samo nekoliko hotela, a u kojima nije popunjena ni polovina kapaciteta.
 
Ništa bolja situacija nije ni na južnom dijelu barske rivijere – u Dobrim Vodama gdje hotelijerima zbog gostiju ne ide u prilog ni poklapanje građevinske sezone sa turističkom predsezonom. Cijene su na nivou prošlog ljeta.
 
– Problem je što nema gostiju. Predsezona je potpuno podbacila. Goste brojimo na prste jedne ruke – kaže vlasnik jednog hotela stičući da se interesovanje za rezervacije u sezoni, posljednje sedmice znatno poboljšalo.
 
U jednom od hotela ovogodišnja predsezona je za razliku od prošle, mnogo lošija.
 
– Imamo dobre najave popunjenosti za juli i avgust. Najave za septembar, podsezonu, trenutno su loše – kazao je direktor hotela. Prema njegovim riječima, cijena četvorokrevetnog apartmana u predsezoni košta 100 eura.
 
NESREĐENE PLAŽE
 
– Takođe, vanpansionska ponuda u Čanju početkom juna je loša. Plaža nije privedena namjeni, nije očišćena, niti upotpunjena plažnim mobilijarom, plažni barovi nisu otvoreni, kao ni veći broj kafića. Tek prije neki dan jedna brodica je počela da vozi turiste od Čanja do Kraljičine plaže.

novosti.rs

Komentari

komentara