Magazin

Utopila se tročlana porodica i muškarac koji ih je spašavao

Napisao H. H.

Tročlana porodica iz Zete i jedan Podgoričanin utopili su se danas na Skadarskom jezeru (Crna Gora) kada se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili, rekao je novinarima Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu.

Rašović je rekao da su se utopili otac, majka i kćerka, te momak iz Kuča koji je pokušao da ih spasi, prenose crnogorski mediji.

“Oni su mogli da se spasu, ali je majka pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da njih spasi, a i momak koji je im priskočio u pomoć”, ispričao je Rašović.

On je dodao da su ostali pokušavali da se domognu obale i da su neki u tome uspjeli.

Rašović je rekao da su jutros oko 8.30 sati otišli u manastir Vranjina, a da su pri povratku čamac prevrnuli veliki talasi.

Spasilačke ekipe i dalje su na terenu.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Nenad Ivanović rekao je da je jedno tijelo nađeno, a da se za traga za još tri osobe.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u akciju potrage uključio je i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja, prenosi “Srna”.

Komentari

komentara