Magazin

Srbija – SJEĆATE LI SE DJEČAKA KOJEM JE U NESREĆI STRADALA ČITAVA PORODICA: Evo šta je sada sa njim!

Napisao admin

Prošlo je više od dvije nedjelje otkako je mali Marko Vučinić (11) iz sela Vuča kod Leposavića ostao bez cijele porodice, koju su činili otac Gojko, majka Dragica, brat Andrija, sestra Marija i strina Snežana. Međutim, zahvaljujući vlasniku kompanije “Ktitor” Miliji Milosavljeviću, već je osjetio šta znači biti zbrinut, okružen prijateljima i biti voljen!


Marko Vučinić (Foto: Blic)

Naime, jučer je između Centra za socijalni rad, malog Marka i njegovog dobročinitelja potpisan ugovor o stipendiranju jer je dječak 11. aprila ostao sam na svijetu, kad mu je rijeka Ibar odnijela sve najbliže iz automobila koji je sletio s magistrale ka Kosovskoj Mitrovici.

– Kad sam u Kuriru pročitao tužnu priču o malom Marku i njegovom strašnom gubitku, pjesma me asocira samo na tu mučnu sudbinu od koje suze kreću same – objašnjava Milija razloge zbog kojih je riješio da mjesečnim iznosom od 250 eura stipendira školovanje dječaka koji je trenutno đak petog razreda OŠ “Vuk Karadžić” u Sočanici. I ne samo to. On i njegova porodica ugostili su Marka i Vukoja Vukojevića, direktora firme “Lola fot”, u kojoj su radili dječakov pokojni otac i djeda.

Vodili su ga u Hram Sv. Save, gdje je upalio svijeću svojim najbližima, na stadion Crvene Zvezde, gdje mu je kapiten fudbalskog kluba uručio vaučer, ali i u šoping, dječju igraonicu i na kraju u svoj dom na noćenje.

Marko, koji živi kod tetke, uprkos gubitku želi da ostane na svom ognjištu. Trenutno čuva kravu, kokoške i psa Bucka.

– Prvi put sam u Beogradu, a najviše mi se sviđa Hram Sv. Save. Dobio sam sportsku opremu, Mesijev dres, koji jedva čekam da pokažem svojim drugarima iz škole. Odličan sam đak, a najviše volim engleski i matematiku, pa bih volio da postanem nastavnik – priča skromni dječak.

kurir

Komentari

komentara