Magazin

Sarajka u šoku – Ne znam šta da radim, niko da pomogne!

Napisao admin

Hasena Kurtalić iz Sarajeva već duže vrijeme je žrtva virtualnog nasilja. Naime, na društvenoj mrežiu Facebook napravljen je uvredljivi profil sa njenim imenom, a na kojem je ona predstavljena kao prostitutka.


Hasena Kurtalić (Foto: Ekskluziva)

Virtualni prijatelji na tom profili su djeca iz sarajevske Osnovne škole „Isak Samokovlija“, koju pohađa i njen 14-godišnji sin, pa ona sumnja da je sporni profil napravio upravo neko od njegovih vršnjaka kako bi mu naudio.

– Osjećam se jako loše. Moja porodica i ja prolazimo kroz pakao. Naročito je teško mom sinu Arminu, jer mu se djeca smiju zbog tog profila – kaže Hasena u razgovoru za Novinsku agenciju Patria (NAP).

Kurtalić je pomoć tražila od direktora škole Kenana Vučijaka, te od Federalne uprave policije. No, kaže, pomoć je izostala i sa jedne i sa druge strane. Podršku je dobila tek od nekoliko roditelja, čija djeca idu u razred sa njezinim sinom.

– Policijski inspektor Alen Mašić rekao mi je da ne može pomoći. Isto su mi rekli i u školi – objašnjava Hasena, dodajući da je to nije obeshrabrilo, te da će iskoristiti sva pravna sredstva kako bi došla do onoga koje je napravio sporni profil sa njezinim imenom i fotografijom.

– Ovdje se više ne radi samo o mom djetetu i meni. Moja porodica i ja ćemo se izboriti sa ovim. Ali, šta će biti sa ostalom djecom. Sutra će neko drugi biti na meti. Tim huliganima neko mora kazati da se ne mogu ponašati kako žele  – kaže Hasena.

Direktor Osnovne škole „Isak Samokovlija“ Kenan Vučijak, u izjavi za NAP kazao je da upoznat sa slučajem Hasene Kutralić, ali da on tu ne može ništa učiniti.

– Razgovarali smo sa djecom iz naše škole i njihovim roditeljima. Ali, to je sve što možemo uraditi. Internet i Facebook su privatna stvar. Roditelji su ti koji moraju voditi računa o tome šta njihova djeca rade i pišu po društvenim mrežama – rekao je Vučijak.

banjalukain

Komentari

komentara