Magazin Video

Rame uz rame sa velikim pjevačima – Glas ove djevojčice iz BiH će vas naprosto zapanjiti (VIDEO)

Napisao admin

Koliko puta ste ostali zapanjeni mladim talentima, naročito iz velikih muzičkih show programa koji promovišu mlade muzičke snage. Naša mlada sagovornica, Melika Moranjkić, koja ima samo 14 godina postidjela bi i mnoge svjetske zvijezde, a poslušajte i zašto.


Melika Moranjkic (Foto: Youtube)

Djevojčica čije su maestralne muzičke interpretacije pop pjevača prenijeli svi regionalni mediji je rođena u Srebreniku. Kaže nam da je muzika njen život, a vrtoglavo zanimanje za ovaj muzički biser je počelo  nakon što je prvi put objavila svoj klip na servisu YouTube. Tada je bez teksta ostavila cijelu BiH.

Svoj talenat Melika je oblikovala kroz pjesme na kojima odrasta, a kada je čujete, možete je slobodno staviti rame uz rame sa velikim svjetskim divama.

Osim pop klasika koji su ušli u antologiju, Melika je posebno oduševljena i makedonskom divom Kaliopi čije se pjesme često nađu na njenom repertoaru, a velika motivacija joj je bila i podrška ove velike muzičke zvijezde.

Ova djevojčica koja će iduće godine upisati i srednju muzičku školu u budućnosti želi biti veterinarka, a svoj talenat koji je kako nam je rekla naslijedila od nane želi izraziti i kroz istančanu emociju, naravno pjevajući sevdalinke.

Meliki želimo da se pronađe u svakoj svojoj želji, svakom svom snu, jer ova mlada zvijezda je na sjajnom putu da još jednom ime naše zemlje pjesmom ispjeva svijetu.

Novinarka: Alma Alilović Kurtović

Snimatelj: Alen Alilović

Montaža: Emir Preljević

source

Komentari

komentara