Magazin

Brzi ili lagani ritmovi – Najbolja muzika za vaš horoskopski znak

Napisao admin

Horoskopski znak kojem pripadamo govori mnogo o vama. On otkriva vaš muzički ukus, da li uživate u brzim ili laganim ritmovima, baladama, popu ili hevi metalu.


Muzika (foto: cure.ba)

1) OVAN

Ovan inspiraciju i zadovoljstvo pronalazi u klasičnoj muzici, u kompozicijama Riharda Vagnera i Volfganga Amadeusa Mocarta. Ali onu njegovu predvodničku stranu ličnosti, ispunjavaju “jači” zvukovi, hitovi “Koldpleja”, “Seks pistolsa” i Ozija Ozborna.

2) BIK

Ovaj zemljani znak obožava  pop i rok muziku, uživa u numerama “Bitlsa” i “Rolingstonsa”. Budući da je veliki ljubitelj televizije, rado sluša i muziku iz televizijskih serija, ali i filmsku muziku, posebno onu iz naučnofantastičnih i avanturističkih filmova.

3) BLIZANCI

Blizancima  je najdraža muzika ranijih vremena, poput  ljubavnih pjesama Frenka Sinatre,  Dina Martina, Toma Džonsa  i grupe “Aba”. Uživaju i u muzici Majkla Džeksona, a svu raznolikost njihovog muzičkog ukusa potvrđuje i to da vole i muziku pozorišnih predstava, pogotovo onu sa Brodveja.

4) RAK

Romantičan Rak voli nježne tonove, pjesme Selin Dion, Vitni Hjuston i Keli Klarkson su idealne za njega. Rado se odlučuje za muziku koja će ga vratiti u prošlost i probuditi u njemu nostalgiju, poput numera “Bitlsa” i “Partridž Femilija”.

5) LAV

Lav može po čitav dan da sluša “Pink Flojd” i “Blek Sabat”. Inspiriše ga strast iz kompozicija Riharda Vagnera, Ludviga van Betovena i Sergeja Rahmanjinova. Za Lavove je važna dramatičnost i živost muzike.

6) DJEVICA

Djevica voli muziku koja deluje umirujuće pa nimalo ne čudi njen izbor “Enie”, Antonia Vivaldija i Volfganga Amadeusa Mocarta. Najdraži joj je zvuk violine i flaute. Djevica neće uživati u muzici,  a da prije toga ne sazna što više o njoj, pa rado proučava njenu istoriju.

7) VAGA

Znak kojem vlada Venera planeta ljubavi  bira kompozicije Johana Štrausa, Fani Mendelson i Franca Šuberta. Njen ukus zadovoljava i muzika Frenka Sinatre i  Barbare Strejsend. Za njenu sentimentalnost odlična je kantri muzika, dok je za Vage, ljubitelje modernijih zvukova najbolji izbor  Nik Kejv.

8) ŠKORPIJA

Škorpiji je najbliži rad  kompozitora klasične muzike Erika Satija i Bele Bartok. Džez pričinjava Škorpiji pravi muzički doživljaj, posebno numere Moli Džonson i Arete Frenklin.

9) STRIJELAC

StrIJelac je obožavalac filmske muzike. Pitajte Strijelčeve da li im se dopada muzika iz filmova “Kil Bil”i “Rođen da ubije”, i odgovoriće vam da je obožavaju. Za njih su  rezervisane i pjesme Leonarda Koena i Džonija Mičela.

10) JARAC

Jarac je veliki poštovalac džeza i opere. Na listi njegovih omiljenih pevača su Brajan Feri i  Tom Vejts. Uz to uživa u pjesmama koje ukazuju na određene društvene probleme i koje u sebi nose i druge, a ne samo ljubavne poruke.

11) VODOLIJA

Vodolija obožava fuziju zvukova, džeza, elektronske i akustčne muzike. Veliki je fan Dejvida Bouvija, ali i Morisa Ravela i ” Elektrik Lajt” orkestra.

12) RIBE

Ribe su strastevni slušaoci Johana Sebastijana Baha. Uživaju u muzici iz razlilitih kultura, a bliska im je i srednjovjekovna muzika. Ono što u muzici traže, pronalaze i u pjesmama Džudi Garland.

blic

Komentari

komentara