Magazin

Našla je rješenje – Ceca želi da napravi koncert u Sarajevu!

Napisao admin

Već i sama najava da bi srpska pjevačica Ceca Ražnatović mogla održati koncert na sarajevskom Koševu izazvala je svojedobno burne reakcije javnosti, pa su oni koji su planirali organizirati takav događaj već u startu odustali, a i sama pjevačica je, poslije “ispipavanja pulsa” kazala da uopšte ne želi održati koncert u glavnom gradu Bosne i Hercegovine


Ceca Ražnatović (Foto: smedia)

Razloga za negativne sentimente je puno – nema ih potrebe ponavljati, ali je zanimljivo da bi – ako ne u Sarajevu, Ceca mogla održati koncert “na vratima” ovog grada.

U igri su dvije opcije – koncert na stadionu u Lukavici (istočno Sarajevo, RS), gdje bi bio postavljen takav razglas s kojim bi se Cecin glas “čuo do Marijin Dvora i dalje” ili Kiseljak, gdje je za organizaciju navodno zainteresiran jedan nekadašnji visoki dužnosnik HVO-a u tom gradu.

Navodno bi koncert trebao biti održan u kasno proljeće ili rano ljeto iduće godine, ali je problem to što eventualni organizator i prije samog događaja mora osigurati najmanje 150.000 eura. Pola od toga je honorar pjevačici i njenom timu, a druga polovina bi otišla na ispunjavanje vrlo visokih tehničkih zahtjeva koji se tiču razglasa, osvjetljenja, pozornice i slično.

Čak i uz prodaju velikog broja ulaznica pitanje je da li se takvi troškovi mogu pokriti i zapravo je ključno da li se mogu naći sponzori koji bi podržali održavanje ovakvog događaja.

doznajemo

Komentari

komentara