Magazin

Horoskop: Mars u Jarcu kaznit će naglost i površnost; Vage, Ovnovi i Rakovi mogli bi se naći pod povećanim pritiscima

Napisao H. H.

Prolazak Marsa kroz znak Jarca od 16. fubruara do 30. marta ove će godine biti posebno uzbudljiv.

Energija Marsa izražena kroz ovaj tvrdi znak stabilna je, ustrajna i donosi realističan pogled na izglede za uspjeh. Tokom ovog planetarnog uticaja ne preporučuju se improvizacije i impulzivne odluke, nego pažljiva procjena svrhovitosti i planiranje svakog poteza

Tokom aktualnog prolaska kroz Jarca, Mars će se susresti s Jupiterom, Plutonom i Saturnom te doći u povoljne odnose s Uranom i Neptunom. Te planetarne sheme pogodovat će onima s ozbiljnim ciljevima, trezvenim stilom razmišljanja i opredijeljenošću za temeljitost. S druge strane, lakomisleno srljanje, neozbiljnost ili brzopleto predomišljanje bit će kažnjeni.

Djevica i Bik u najboljem položaju

Mars u Jarcu djeluje vrlo snažno i olakšava realizaciju dobro osmišljenih i razrađenih ideja. Pogodan je trenutak za pokretanje novih poslovnih projekata, provođenje važnih ličnih odluka ili kovanje dugoročnih planova na čije ćete se ostvarivanje baciti u idućem povoljnom razdoblju. Budite konstruktivni i praktični, spremni bilo na dug i naporan angažman, bilo na taktičko čekanje prikladnog trenutka ili (u rijetkim slučajevima) na odustajanje.

Djevice i Bikovi dobit će od Marsa najviše energije i najpovoljnije okolnosti.

Uočavat će prilike i pravodobno kretati u akciju na profesionalnom ili privatnom planu. Ispravno tempiranje poteza i agresivni koraci donijet će im dobre rezultate prilično brzo. Dobro će se osjećati i Ribe i Škorpioni jer će u njihovim pretjerano emotivnim svjetovima zavladati red i jasnoća.

Vage, Ovnovi i Rakovi mogli bi se naći pod povećanim pritiscima s kojima se neće najbolje nositi. Za Jarce, u čijem se znaku odvija ovaj Marsov tranzit, vrijedi slična ocjena kao za Bikove i Djevice, uz upozorenje da će biti pojačano skloni rasipanju energije, povredama i tvrdoglavosti, piše “tportal“.

Komentari

komentara