Magazin

Dopisivali se 7 godina – Zaljubio se u prelijepu djevojku preko interneta, a onda je na vidjelo isplivala istina!

Napisao admin

Ljubav je započela na stranici “Hot or Not” i otad se razvila u vjerovatno najdužu podvalu za koju smo čuli.


Veza na daljinu (foto: cure.ba)

Dokaz da mladi Kanađanin nije sumnjao u postojanje “idealne žene idealnog glasa” leži u činjenici da je na ruku istetovirao njeno lice, a ona mu je poslala fotografiju na kojoj se vidi tetovaža slična njegovoj. Razgovarali su po šest sati dnevno, istovremeno gledali filmove i bili neopisivo zaljubljeni.

Muškarac iz Bramptona u Kanadi čak je sedam godina bio žrtva tzv. “catfishinga” ili lažnog predstavljanja na internetu. Zack (34) istog se trena zaljubio u misterioznu djevojku imena Bailey Melissa Richardson, a njihova je online veza trajala nevjerovatnih sedam godina.

Ljubav je započela na stranici “Hot or Not” i otad se razvila u vjerovatno najdužu podvalu za koju smo čuli. Dokaz da mladi Kanađanin nije sumnjao u postojanje “idealne žene idealnog glasa” leži u činjenici da je na ruku istetovirao njeno lice, a ona mu je poslala fotografiju na kojoj se vidi tetovaža slična njegovoj. Razgovarali su po šest sati dnevno, istovremeno gledali filmove i bili neopisivo zaljubljeni.

Bailey mu je rekla da je model iz Kalifornije, a svaki put kada bi počeli dogovarati sastanak, ona bi imala novu ispriku (smrt rodbine, rak, obje slomljene noge).

Međutim, sve je stalo u trenutku kada je Zack na YouTubeu pronašao video “žene svojih snova” i shvatio da glas nije ni približno sličan te da se radi o 44-godišnjoj ženi imena Sabrina koja se predstavlja kao Melissa Richardson. Da stvar bude gora, radilo se o ženi koja je bila u braku i imala dvoje djece, a svoju je spletku uključila i pravu Melissu Richardson Freed koju je uvjerila da na leđa stavi kratkotrajnu tetovažu kako bi podržala njenu lažnu humanitarnu akciju i pošalje svoju fotografiju.

Nakon što se priča pojavila u medijima, mnogi ljudi diljem svijeta javili su se i priznali da su također bili žrtve ove prevarantice, a jedan od muškaraca s “Melissom” se navodno dopisivao osam godina.

index.hr

Komentari

komentara