Magazin

Stižu zahlađenje, kiša, pljuskovi i snijeg na planinama

Napisao H. H.

U subotu u Bosni i Hercegovini prognozira se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavine se očekuju u Hercegovini i Krajini, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. U Bosni vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni između 5 i 12°C. U Hercegovini jutaranja temperatura zraka između 7 i 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C, prenosi “N1“.

Rain Alarm prikazuje dolazak kiše u naše krajeve.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

prognoza – RainAlarm

U utorak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C, na jugu do 17°C.

Komentari

komentara