Magazin

PRIPREMITE SE NA KIŠU I JAKE UDARE VJETRA, A BIĆE I GRMLJAVINE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do petka

Napisao H. H.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme

U drugom dijelu dana postupno naoblačenje s juga, što će u večernjim satima donijeti kišu. U večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuju jaki udari juga. Jutarnje temperature od 4 do 10, a dnevne od 18 do 24 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme s kišom u jutarnjim satima. Poslijepodne ili u večernjim satima kiša i pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, jugozpadnim i ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća i grmljavina. Jutarnje temperature od 5 do 11, a dnevne od 16 do 22 °C.

U srijedu u jutarnjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, uz postupno razvedravanje i prestanak padavina u ostatku dana. U ostalim područjima naše zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 7 do 12, a dnevne od 21 do 26 °C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje sunčano uz promjenljivu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 6 do 12, a dnevne do 26 °C.

Komentari

komentara