Magazin Video

Kiselina joj istopila lice – Djevojka koja više ne liči na ljudsko biće traži pravdu za sebe i kaznu za napadače (VIDEO)

Napisao admin

Zahvaljujući novcu koji je osvojila na kvizu "Milioner" djevojka je dobila priliku da vrati djelimično normalan izgled. Sada kaže da želi da kazni napadače koji su je unakazili za cijeli život.


Sonali Mukherdži (Foto: smedia)

Sonali Mukherdži(27) je imala skoro idelana život do svoje 17 godine, kada su joj trojica mladića sasula kofu kiseline na glavu.

Neposredno prije napada Sonali je odbila udvaranje tri mladića, koji su zbog toga riješili da je “kazne”.

Dok se sunčala na krovu svoje kuće, tri momka su joj se prikrala i prosula kiselinu po njoj. “Prvo sam osjećala samo nevjerovatan bol”.

Kada se osvjestila u bolnici, djevojka više nije mogla da vidi, priča ili hoda. “Opekotine su zahvatile cijelu glavu i dio grudi. Imala sam osjećaj da mi je život završen”, priča Sonali deset godina kasnije.

Nedugo nakon tragedije, umro joj je deda ne mogavši da je gleda u tom stanju.

Godinama se borila sa fizičkim bolovima i psihičkim traumama koje joj je napad ostavio. “Onda sam riješila da ne želim da umrem tako. Htjela sam da mi bude bolje, a prva stvar koja me je vodila ka tome bilo je da nađem trojicu mladića i kaznim ih”, rekla je ona.

2012. godine Sonali je riješila da učestvuje u indijskoj verziji “Ko želi biti milioner”. U kvizu je osvojila 40.000 dolara koje je namijenila za estetske operacije.

Kada se obratila klinici za facijalnu rekonstrukciju nije imala nos, kapke, uši, skalp, niti usne. Hirurzi su uspjeli da joj povrate bar dio lica, a alji koraci su preduzeti kako bi joj vrattili koliko – toliko ljudski lik.

U vrijeme kada se napad desio, počinioci ovako teških zločina su kažnjavani sa minimalnim zatvorskim kaznama, što je bio slučaj i sa njenim napadačem koji je odslužio samo dvije godine robije.

Sonali se ponovo obratila sudu, budući da je u Indiji usvojen novi zakon koji ovakva krivična djela mnogo strože sankcioniše. Ona se nada pravdi za svoj uništeni život.

smedia

Komentari

komentara