Magazin

Evolucijska tajna privlačnosti – Kako da zavedete muškarca tako da ne može da vam odoli?

Napisao admin

Nauka privlačnosti među polovima, mada izgleda prilično komplikovano, može da se objasni u nekoliko redova.


Zavođenje (foto: cure.ba)

Djevojke privlače muškarci koji su zdravi i nemaju oko sebe auru nezadovoljstva, one vole one koji izgledaju muževno i sigurno u sebe (ovakav izgled implicira i visok nivo testosterona, što ga automatski čini dobrim materijalom za muža i oca), osobu kraj koje mogu da se osjete sigurno. Muškarci, s druge strane, ne razmišljaju na taj način. Već smo u nekoliko navrata pomenuli da su muškarci vizuelna bića, te im je taj momenat daleko bitniji od toga da li su vam jajnici zdravi. Naravno, ne smemo biti puni predrasuda i reći kako se samo na vizuelnom aspektu završava cela priča – jer to nije slučaj. Kako studije pokazuju, osim vizuelnog momenta, radi se i o nečemu drugom.

Muškarac može da poželi djevojku iz najrazličitijih razloga, ali, kada je u pitanju fizička ili seksualna privlačnost na prvi pogled, njen fizički izgled i ponašanje postaju važniji od bilo čega. Dakle, očito, ako želite da privučete pažnju određenog muškarca, potrebno je da usmjerite njegovu pažnju na pravi način. A sve ostalo što se dogodi… produkt je vaše sposobnosti da nekoga dalje zainteresujete. Ono što obavezno morate imati u vidu je da ljubav i privlačnost nisu isto! Momak može da misli da ste izrazito privlačni, ali da se ne zaljubi u vas zbog samo njemu poznatih razloga. Ipak, da bi ljubav mogla da se gradi, najprije mora da se izgradi seksualna privlačnost. To je najsigurniji način da momak ostane zainteresovan za vas.

Privlačnost i način na koji muškarac gleda tijelo žene

Kao što već znamo, fizička privlačnost igra neizmjerno veliku ulogu. Stoga, neophodno je da razumijete kako muškarac reaguje na vaše tijelo kada ga ugleda. Osim što vam odmjeri zadnjicu i grudi, muškarac gleda i ostatak tijela registrujući obline, što mu je znak da vam je tijelo sazrelo do te mejre da je sposobno da energiju troši na stvaranje tih oblina. Te obline mu takođe pokazuju da je žena plodna i da je zdrava jer, kako je već zaključio, može da troši energiju na razvitak svojih oblina koje su glavni adut seksualne privlačnosti. Muškarac može da misli da ste privlačni, ali da istovremeno u podsvjesnom dijelu razmišlja o vama kao o nekome ko je potencijalna majka njegovog potomka.

Ono što obavezno morate imati u vidu je da ljubav i privlačnost nisu isto!

Testosteron i muškarčevi odabiri

Svaki muškarac luči testosteron. Žene luče vrlo malu količinu istog u jajnicima. Što više testosterona muškarac luči to muževnije izgleda, takođe je i seksualno sposobniji. Crte lica su mu muževnije, ima širu vilicu i glas mu je dublji. Studije pokazuju da, što je muškarac muževniji, to će ga prije privući slatke i simpatične žene, kao i one sa oblinama.

S druge strane, mali broj muškaraca koji proizvedu manji broj testosterona, od onog koji bi trebalo, mogu se naći u situaciji gdje ih privlače žene koje vode glavnu riječ, koje su dominantne i ne nužno ženstvene. Dakle, ako želite da zadobijete pažnju tipičnog muškarca (većina muškaraca luči normalnu količinu testosterona ili nešto iznad prosjeka) velike su šanse da morate da igrate na kartu slatkog i zavodničkog da biste dobile onog kog želite!

Savršena žena za pravog muškarca – slatka je i sexy

Tipičan muškarac koji ne pati od manjka testosterona uvijek će za ženstvenu ženu pomisliti da je privlačnija od one žene koja smatra da je ženstvenost precijenjena i ponaša se “muževno”.

Iako je fizički izgled žene često i njen znak ženstvenosti, ponekad pomaže da ispoljite ženstvenost u ponašanju. Ne, ne aludiramo na roze boju i mirišljave papiriće. Ali, uvijek postoji dobar način da vas neko percipira kao slatku i zanosnu, samo ako se malo potrudite!

wannabemagazine.com

Komentari

komentara