Magazin Video

Za pamćenje – Pijanstvo, toples i skandali koji su obilježili Cannes (VIDEO)

Napisao admin

Jedan od najprestižnijih filmskih festivala na svijetu, onaj u Cannesu, uvijek bilježi svoje skandale koji, iako se gotovo uvijek svedu na grudi, gaćice i pijanstva, iz godine u godinu nisu ništa manje zabavni


Sophie Marceau (foto: youtube)

Tako je 1954. britanska glumica Simone Silva s povećom količinom alkohola u krvi skinula gornji dio haljine i pozirala u toplesu svim fotografima koji nisu propustili ovjekovječiti taj zanimljiv trenutak. Ona je rukama pridržavala grudi, a u pomoć joj je pristigao i kolega Robert Mitchum.

Godine 1975. slavni Paul Newman, nakon što je odbio pozirati fotografima čim je došao u Cannes, izazvao je njihov revolt pa su ga kaznili. Kada je na crvenom tepihu htio pozirati jer je istovremeno predstavljao svoj film ‘Mačka na vrućem limenom krovu’, odbili su ga fotografirati. Kasnije je priznao da mu je to bila velika greška.
Identičnu situaciju doživjela je i glumica Isabelle Adjani. Godine 1983.godine na Cannesu pokušala je izmaknuti fotografima koji su joj se poslije osvetili isto kao i Newmanu.

Iako je 1995. za svoj film ‘Mržnja’ dobio Zlatnu palmu za najbolju režiju, Mathieuu Kassovitzu nije bilo do slavlja. Naime u svojem je filmu organe reda prikazao na način koji je izazvao nezadovoljstvo pa kada je ekipa zakoračila na crveni tepih, policajci zaduženi za sigurnost glumcima i redateljima na festivalu  okrenuli su im leđa u znak protesta.

Namjerno ili ne, grudi francuske glumice Sophie Marceau 2005. vidio je cijeli svijet i to zbog nespretne haljine, točnije naramenice koja joj je prilikom poziranja skliznula niz rame.

tportal

Komentari

komentara