Magazin

Darko Lazić pobjegao iz bolnice, ljekar zabrinut: Ovo su posljedice koje pjevač može imati i vrlo je ozbiljno!

Napisao H. H.

Doktor Miloš Poleksić zaprijetio je Darku Laziću da će se povući iz njegovog liječenja, bude li još jednom uradio nešto protiv svog zdravlja. Načelnika bolnice u Selters banji, šokiralo je to što je pjevač bukvalno pobjegao kako bi Novu godinu dočekao u kafani, a božićne praznike kod kuće, i time ugrozio sve rezultate koje je ljekarski tim teškom mukom postigao u proteklom periodu rehabilitacije.

“Banja nije zatvorena ustanova u kojoj se neko prinudno drži po sobama. Svi naši pacijenti imaju slobodu kretanja, ali po odobrenju odjeljenskog ljekara i to pošto se završe prepisane terapije i jave se dežurnom medicinskom osoblju koje će to ubilježiti. Savjetovao sam mu da ne ide nigdje van ustanove iz nekoliko razloga. Prvo on još uvijek ne može da se oslanja na desnu nogu, a napolju je klizavo, pa postoji mogućnost da padne i povrijedi se.

Nije ni poželjno da u narednom periodu boravi na mjestima koja su zatvorena, zagušljiva, zadimljena, puna bacila, jer lako može da se razboli, a nema slezinu, što znači da mu je slabiji imuni sistem. Ali ako je već otišao u provod, nije to morao javno da pokazuje. Popričali smo i on mi je rekao da je taj izlazak bio lijek i rasterećenje za njegovu dušu i motiv za bolju rehabilitaciju, tako da sam ga nekako i razumio, ljudski je”, priča doktor i nastavlja:

“Mislio sam da ne treba da prekida terapije nakon isteka rješenja, već da nastavi o svom trošku, ali on je imao želju da dočeka Božić kod kuće sa cijelom porodicom. Uz to, on treba u Beogradu da obavi dodatna ispitivanja vezana za funkciju bubrega, pa su mu moji pretpostavljeni dali otpust. Da li će se vratiti u našu ustanovu, zavisi samo od njega i njegove porodice, a mi bismo to voljeli pošto smo se uigrali. Uzimajući u obzir sve okolnosti, mi smo, kao ustanova, veoma zadovoljni ishodom Darkove rehabilitacije, i saradnjom s njim i njegovom porodicom. Naš tim je postigao ogroman uspjeh kada je za samo 36 dana, ležećeg i nepokretnog pacijenta obučio i osposobio za samostalan hod, s dvije potpazušne štake, zaliječio sve njegove rane i vratio mu osmijeh na lice”, kaže doktor Miloš, piše “Alo.rs“.

Komentari

komentara