Magazin

HOROSKOP DANA PORUČUJE ŠTA MORATE DA URADITE DO 1. JANUARA: Kako da donesete najbolju novogodišnju odluku

Napisao H. H.

Astrološki aspekti su pogodni za donošenje odluka! Evo kako da dočekate Novu godinu sa najboljom odlukom!

Tranzitni Mars je na samom kraju znaka Riba, gdje boravi od 16. novembra 2018. godine.

Bila je ovo burna godina za planetu Mars, a samim tim i za sve nas. Tokom ljeta je Mars bio u fazi retrogradnosti, dugo se zadržao u znaku Vodolije, a godinu završava na samom kraju znaka Riba. Evo kako je on uticao posljednjih nekoliko mjeseci: zamislite da skačete sa litice (Vodolija), slobodno padate, osjećate strujanje vazduha na koži, raste napetost (sve je to Vodolija) i onda u jednom trenutku tijelom uranjate u nepreglednu vodenu masu (Ribe).

U tom trenutku, sva čula vas izdaju! Ništa ne vidite, ništa ne čujete, izdaje vas i čulo dodira… možete se voditi samo svojom intuicijom i osnovnim nagonom za preživljavanjem. Upravo takav je i tranzit Marsa kroz znak Riba. Sve što vidite ili čujete nije nužno istina, već ste bili prisiljeni da se vodite svojim unutrašnjim osjećajem.

Mars u znaku Riba je i borba za ideale, snove, uvjerenja. I sami ćete priznati da se u prethodnih 6 sedmica nekako sva energija i želja za promjenom zadržava unutar vas. Koliko god da ste bili kreativni i imali odlične ideje kojima biste mijenjali svijet oko sebe, sve je ipak ostalo samo – ideja!

Mars u tranzitu kroz znak Riba nema moć da konkretno djeluje i stvori nešto trajno održivo (osim ako je možda u pitanju umjetnost).

Ribe su posljednji znak, tzv. “kontejner zodijaka” i mjesto gdje treba da se pročistimo i ostavimo neke stvari iza sebe. Tek onda možemo da idemo dalje, u znak Ovna, gdje imamo novi početak i rađanje novog svijeta.

Dok broji “sitno” na zadnjim stepenima Riba, Mars će formirati dva aspekta: konjunkciju sa Hironom i trigon/se*stil sa osom Mjesečevih čvorova.

Hiron je u grčkoj mitologiji bio kentaur, pola čovjek – pola konj, iscelitelj, mudrac i Heraklov učitelj. U astrologiji, Hiron je poznat i kao ranjeni iscjelitelj.

On predstavlja tačku našeg najvećeg bola, ali i mejsto iz koga u konačnici dolazi naše iscjeljenje. Ova definicija se odnosi i na fizički bol, ali i na onu emotivnu i psihološku.

Tranzitni Mars u konjunkciji sa Hironom od nas traži da se preispitamo, da iz drugog ugla sagledamo naše postupke i našu primarnu životnu motivaciju. Šta je to što nas pokreće? Za čim žudimo i čemu težimo? I kad to ostvarimo, da li ćemo biti zadovoljni? Da li je to ono što nas zaista čini sretnima? Na samom smo kraju 2018. godine, ovo je vrijeme novogodišnjih odluka, ali i vrijeme da za preispitivanje.

Drugi aspekt – trigon Marsa i Sjevernog Mjesečevog čvora, odgovara duhu novogodišnjih rezolucija. Ovaj aspekt je odličan za planiranje, omogućuje nam da “podesimo jedra” tj. da usmjerimo svoju pažnju i energiju na projekte i poduhvate koji će nam se višestruko isplatiti u budućnosti.

Planete nam poručuju da treba da ponovo uspostavimo vezu sa našim unutrašnjim JA, da se oslobodimo emotivnog tereta koji smo pokupili u ovoj godini, da budemo brižni i dobri ljudi, jer ćemo tek tada spoznati odgovore za kojima tragamo, piše astrolog Miloš Tomić.

Komentari

komentara