Magazin

Provela je sate kod doktora kako bi joj izvadili “zalutali” tampon, ali ga nisu uspjeli pronaći

Ushaanaa Laela Shah - Facebook
Napisao H. H.

Ushaanaa Laela Shah (24) podijelila je sa svojim prijateljima na Facebooku priču o zalutalom tamponu, zbog čega je digla doktore na noge, a mnogi su se iznenadili kada su čuli kako se ona završila.

– Bila sam kod kuće kada sam se probudila oko 04.30 sati kako bih zamijenila tampon. Međutim, nisam mogla da ga pronađem. Prvo sam počela da se smijem, a onda me je uhvatila panika. Otišla sam da se istuširam u nadi da će možda sam ispasti od pare, ali uzalud. Pozvala sam prijateljicu da dođe i da mi pomogne, ali mama je smatrala da je najpametnije da odem u Hitnu pomoć. Još sam u nekom trenutku osjetila bol u stomaku – napisala je ona.

Odmah je krenula u bolnicu gdje je čekala tri sata kako bi je doktori pregledali.

Nakon detaljne analize, ljekar koji je obavljao pregled nije pronašao nikakav trag tampona. Rekli su joj da ga po svemu sudeći nije ni stavila, iako je ona tvrdila da je to uradila. Kada se požalila na bol u stomaku, rekli su joj da je to samo psihički, jer se ipak ovdje radilo o ‘nestalom’ tamponu, prenosi “Blic“.

– Bilo me je sramota, ali me je više bilo sramota jer sam gubila njihovo vrijeme. Rekli su mi da je puno djevojaka u naletu panike dolazilo zbog ovakvog slučaja, kao i da se ne osjećam loše, jer je bolje provjeriti prije nego što bude kasno. Ne mogu da zaboravim ovu nemilu situaciju. Od tog dana se prijatelji svakodnevno šale na moj račun. Naučila sam lekciju – dodala je ona.

Prema pisanju britanskog portala “Metro” nemoguće je da se tampon izgubi jer, kako kažu, nema prostora za to, ali može da se zaglavi i to u slučaju ako zaboravite da ga promijenite neko vrijeme.

Međutim, mijenjanje tampona na maksimum osam sati je obavezno.

Komentari

komentara