Magazin

Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

Napisao H. H.

U Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U Hercegovini sunčanije prijepodne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prijepodne umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 29 do 32°C.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla. U Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini prije podne sunčano, a u drugoj polovini dana sa umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 31 do 34°C.

Komentari

komentara