Magazin

Otkrivamo profi trikove – Izgledajte sjajno na fotkama

Napisao admin

Saznajte kako zablistati ispred kamere. Profi trikove otkriva vizažistica Simona Antonović.


Lijepa žena (foto: cure.ba)

Više nije dovoljno kvalitetno prepričati jučerašnje druženje, pa makar to bila samo kava s prijateljicama, jer gdje god se okrenemo netko nešto fotodokumentira, a ono što se komentira odmah se i tagira. Zato smo vam pripremili malu školu make upa. Uz nekoliko profi trikova zablistat ćete na fotografijama poput zvijezde.  

●Podočnjaci iššš!

Prije nanošenja make upa najvažnije je dobro hidratizirati žednu kožu, pogotovo dio oko očiju, i korektorom ukloniti izdajničke tragove partijanja. Simona savjetuje da za blistav početak, umjesto teških mat korektora, koristite one sa sjajnim česticama poput YSL Touche Éclat ili Chanel Éclat Lumière. 

●Chiaroscuro igra

Sljedeći korak do savršenog tena je sjenčanje lica i naglašavanje jagodica. Nakon što ste nanijeli podlogu, vizualno suzite obraze puderom u kamenu koji je za nijansu-dvije tamniji od vašeg tena. Osjenčajte dio ispod linije jagodica jer ćete tako vizualno suziti obraze. A potom na područje jagodica širokim kistom nanesite rumenilo i lagana baza je gotova.

●Blistavi finiš

Sljedeći korak je nanošenje kremastog shimmera. Nježno ga utapkajte prstima samo na određena mjesta – na prednji dio nosa duž nosne kosti, dijagonalno u luku uz jagodičnu kost sve do područja ispod obrva i za kraj po točkicu iznad usana i na središnji dio brade.

●Savršene obrve

Obrve počešljajte četkicom i lagano osjenčajte sjenilom za obrve tako da izgledaju prirodno, a nijansom se približe tonu kose.

●Sočne usnice

Usne nahranite balzamom i na središnji dio prstima utapkajte mrvicu ruža boje mesa.

●Trepavice kao metlice

Četkicom pravilno razdvojite trepavice, potom ih uvijte kvalitetnim uvijačem, šminkerice se kunu na brend Shue Uemura. Nanesite sloj maskare, pričekajte 30 sekundi i nanesite drugi sloj. Ovako pripremljene trepavice otvorit će oko i djelovati beskrajno duge. Za dodatni efekt vještije djevojke mogu dodati i pokoju parcijalnu trepavicu uz vanjski kut očiju. Za ovaj korak potrebno je malo vježbe i pokoji filmić s YouTubea.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara