Magazin

Borba protiv podjele grada – Srednjoškolci ujedinili Mostar (FOTO)

Napisao admin

Mostarski srednjoškolci sastali su se na Titovom mostu u sklopu akcije „Dvije strane na jednoj“. Tako se u borbi protiv podjela u gradu Mostaru okupilo oko 300 učenika iz 20 srednjih škola i podržalo ovu akciju.


Srednjoškolci ujedinili Mostar (foto: pogled.ba)

Srednjoškolci s federalnim i hrvatskim nastavnim planom i programom sastavili su polovice zastave grada Mostara na sredini Titovog mosta i „podijelili“ zagrljaje jedni s drugima i na taj način su željeli pokazati svima kako mladi u Mostaru nisu podijeljeni i da Mostar nije grad slučaj.

Na sastanku Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara koji je održan u četvrtak, 14. ožujka, a kojem su nazočili predsjednici i potpredsjednici Vijeća učenika srednjih škola iz Mostara došlo je do ideje za ovu akciju. „Na sastanku smo razgovarali o tomu kako bismo trebali učiniti nešto na ujedinjenju Mostara jer možemo funkcionirati samo kad smo zajedno i tako doprinijeti ovog gradu. Iz želje za zajedništvom rodila se ova akcija“, kazao je predsjednik Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara Alica Oglić u izjavi za medije.

Oglić je otkrio još nekoliko akcija koje Vijeće planira napraviti u ovoj godini. „Planiramo napraviti akciju skupljanja knjiga za Romsku djecu, napraviti humanitarnu predstavu za pomoć komunama za liječenje ovisnika o drogama i imamo u planu obilježiti dan rušenja Starog mosta puštanjem bijelih balona u zrak koji će nositi neke poruke“, kazao je Oglić.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

pogled.ba

Komentari

komentara