Magazin

Sarajevo – Amra Silajdžić se pridružila humanitarnoj misiji Edina Džeke (FOTO)

Napisao admin

Manekena Amra Silajdžić danas se u Sarajevu družila sa djecom sa posebnim potrebama u okviru obilježavanja rođendana njenog momka Edina Džeke koji su organizirali UNICEF i Nogometni savez BiH.


Amra Silajdžić (foto: klix)

Amra je izazvala veliku pažnju u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu gdje je sa tribina gledala humanitarnu utakmicu između reprezentativaca BiH, djece sa posebnim potrebama i mališana sarajevskih osnovnih škola.

Popularna bh. manekenka sa adresom u Los Angelesu sa osmijehom na licu prihvatila je svaki zahtjev za fotografisanjem mnogobrojnih građana Sarajeva i djece.

Siljadžić je ambasadorica Fondacije “Bosana”, nevladine organizacije koja pomaže razvoj i edukaciju mladih ljudi. Ona će sutra u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom i sa stipendistima “Bosane”, predstaviti dosadašnji rad Fondacije i njene buduće ciljeve.

Stipendisti Fondacije “Bosana” su djeca i omladina bez roditeljskog staranja sa područja cijele BiH, kao i marginalizirane grupe mladih ljudi. “Bosana” trenutno podržava 21 stipendistu iz Tuzle, Zenice, Maglaja, Bihaća, Sanskog Mosta, Busovače, Mostara, Trebinja, Posušja, Doboja, Viteza i Sarajeva.

Prijem će biti održan u utorak, 19. marta 2013. u kafeu kina Meeting Point (Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo) s početkom u 19:00 sati.

klix.ba

Komentari

komentara