Magazin

U HERCEGOVINI DANAS 25 STEPENI, ALI STIŽE PROMJENA VREMENA: Donosimo prognozu za narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 25°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi se prognoziraju u Bosni. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima moguća je grmljavina na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

U petak u Bosni oblačno s kišom. Na planinama će padati snijeg. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 6 i 12°C,a u Hercegovini između 6 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20°C.

U subotu u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima sa slabom kišom. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana razvedravanje. U Hercegovini prijepodne pretežno oblačno, od sredine dana razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 22°C, piše Slobodna Bosna

Komentari

komentara