Magazin

MAMA (29) DOBILA MODRICU NA OKU I PRIZNALA: “Moja kćerkica (6) me udarala, grebala, čupala kosu…”

Napisao H. H.

Očajna mama bila je prisiljena nazvati stručnjaka za roditeljstvo kako bi dobila pomoć sa svojom kćerkom, nakon čijih ispada bijesa je ostala s modricom na oku!?

Samohrana majka po imenu Lisa (29) priznala je da je njeno vlastito 6-godišnje dijete, Demi, često udara nogama i rukama, šamara i vuče za kosu. Bacala je i stvari po sobi…

Slučaj je došao i na televizijske ekrane u Velikoj Britaniji, gdje je ponašanje djeteta na Kanalu 5 analizirala dječiji psiholog Laverne Antrobus, koja je pozvana upomoć, piše “Doznajemo“.

U emisiji «Nasilna djeca, očajni roditelji», Lisa, inače iz Oldburyja (Birmingham) je izjavila: «Ona može biti apsolutno dražesna i dati vam najljepše poljupce, ljubav i zagrljaje, ali se njeno ponašanje može promijeniti u sekundi».

Njema majka Sharon (57) je dodala: «Kao da neko dođe i uključi prekidač i imamo sasvim drugačije dijete, koje samo sebe zove `loša Demi`…»

– Pitali smo je da li zna da `loša Demi` dolazi, a ona nam je odgovorila da ne zna.

Laverne pretpostavlja da bi jedan od razloga ovakvog ponašanja djeteta moglo biti to što dvije žene s djevojčicom žive zajedno u kući, pa se možda kod 6-godišnjakinje javlja konfuzija u pitanju koja odrasla osoba ima autoritet.

Psihologinja je razgovarala s djevojčicom koja joj je rekla da se «zločasta Demi» pojavi u njenoj glavi, nakon čega gura mamu, grize je, grebe i upućuje joj ružne riječi.

– Ponekad želim kad bih mogla da ubijem «zločastu Demi», ali ne mogu, ona je strašna – priznala je djevojčica.

Problem je mogao biti u tome što i baka i majka moraju raditi mnogo da bi zaradili za život, pa se djevojčica možda na neki način osjećala odbačenom i nije znala na drugi način iskazati svoje emocije prema mami.

Uglavnom, psihološka terapija bila je uspješna i nakon otprilike mjesec i pol dana Demi je uspjela naučiti da savlada nalete bijesa i frustracije.

Komentari

komentara