Magazin

Horoskopski negativac: Upoznajte loše strane zloglasnog Jarca

Napisao H. H.

Svaki znak ima negativnih osobina, a kako ne bi zloglasni Jarac, koji se pesimizmom, materijalizmom i krutošću mnogima penje na vrh glave (iako je vrlo često u pravu!). Otkrijte Jarčeve mračne strane da biste lakše izašli s njim na kraj!

Pesimizam

Jarci imaju jače radare za negativnosti iz okruženja i bolje opažaju nevolje koje se pojavljuju na obzoru. Opterećeni nepovoljnim informacijama o budućnosti, teško mogu biti ležerni i vedri, iako se ponekad trude kad su u društvu, piše “tportal“.

Krutost

Jarci su u pravilu tvrdi i kruti. Uvjereni su da su njihovi stavovi ispravni i rijetko dopuštaju mogućnost da neko drugi zna više od njih. Popustljivi su oko tema koje ih ne zanimaju, ali o onim drugima imaju zacementirane stavove.

Materijalizam

Novac i druga imovina na prvom su mjestu za Jarce u većem dijelu života. Izbjeći siromaštvo i ovisnost o drugima sveti je jarčevski cilj. Iako ih znatno manje zanima luksuz nego sigurnost, njihov materijalizam često prelazi u škrtost i pohlepu.

Usmjerenost na sebe

Kad procjenjuju situaciju ili okolnosti, odmah proračunavaju kako će se odraziti na njih, hoće li im donijeti boljitak ili ne. Tuđe sudbine zanimaju ih samo u onoj mjeri u kojoj utiču na njih.

Bezobzirnost

Voljni su pomoći samo ako to ne bi ugrozilo njihove (uglavnom) financijske interese. Ako ocijene da bi im pomaganje drugima preskupo koštalo, radije će ih ostaviti na cjedilu nego se žrtvovati. Siromašnije od sebe smatraju parazitima.

Distanciranost

Iako su sposobni uljudno i suvislo komunicirati, dugo održavaju službenu distancu naspram većine ljudi. Nerado se otvaraju i osjećaju nelagodu kad ih neko ispituje o privatnom životu. Neki se Jarci stoga doimaju vrlo hladnima i nepristupačnima.

Sklonost tiraniji

Jarac koji je uvjeren da je stručan na određenom području vrlo se grubo odnosi prema onima koji su sumnjičavi ili mu se suprotstavljaju. Sklon je soliti pamet i nametati volju čak i onima kojima nije formalno nadređen. Ako je na šefovskom mjestu, često zloupotrebljava ovlasti.

Komentari

komentara