Magazin

NAJNOVIJE VIJESTI IZA KAMERA SHOWA ZMBT: – Armin o nesporazumu sa Elvinom, Amna o tome zašto ne nosi prezime muža, Denial odgovorio na 4 pitanja…

Napisao admin

Ekipa Doznajemo.com direktno sa lica mjesta, WOG centra u sarajevskoj Vogošći, prati najzanimljivije događaje vezane uz izuzetno popularni Hayatov muzički reality show “Zvijezda možeš biti ti”. U toku je peta sezona ZMBT-a i postaje sve uzbudljivije, a naše reporterke pobrinule su se da ne ostanete uskraćeni za najvažnije informacije. Pročitajte!


ZMBT (foto: cure.ba)

Kao i prošle sedmice, ove smo takođe prepuni utisaka od petka – posljednjeg ZMBT showa! Kako se april i finale bliže, njihova, vaša i naša neizvjesnost raste, a tenzija među takmičarima … Prepoznajte je u njihovim rječima ili ipak ostanite sigurni u njihovu kolegijalnost i međusobnu podršku.

Evo šta smo za vas doznali:

Armin Bijedić:

Sam lik i glas Armina Bijedića karakteriše osebujan muzički kvalitet, dugogodišnje iskustvo, ali ovome definitivno pariraju skroman ljudski duh i jedna izrazita staloženost. Armin je u braku, ima kćerkicu i kaže da nikad ne bi dozvolio da duh tradicije i porodice u njegovom slučaju dođe do bilo kakve nestabilnosti zbog karaktera njegovog posla, mada je to, kako nam Armin kaže, itekako moguće bez posebne istrajnosti.

Vi ste nas, dragi naši, zamolili da pitamo kada će praviti neki veći nastup, na šta nam je odgovorio kako treba biti realan i za sada, biti zadovoljan kapacitetom diskoteka koje itekako puni (oko 2000 posjetitelja). Mnoge vas je zanimalo kako je na njega uticao nesporazum sa Elvinom, ali je rekao kako to ne pamti kao sukob koji bi poremetio njegovo učešće u showu, niti je uopće sretan što se dogodio, što je dokazao u ZMBT specijalu – pruživši prvi Kadri ruku. Ono što nas je posebno obradovalo, nadamo se da će i vas, informacija je da će Armin uskoro počastiti sve svoje fanove divnom, novom baladom u nominacijama subotom, te je naglasio kako je ponosan na sve svoje dosadašnje pjesme, a nada se u budućnosti još kvalitetnijim.

Kada smo spomenuli duet iz snova, njegov odgovor je bio: „definitivno Allegro band, te Adil Maksutović.“ Kako su mnogi takmičari sami već priznali (Tarik Smajović, Armin Mešanović, Amna Keskin …), da je Armin vanserijski favorit ove sezone, kratko nam je rekao kako je tu došao dokazati ljudima ono u šta je sam siguran godinama, a to je da je pjesma njegov život. Nimalo mu ne smeta konstantno peto ili šesto mjesto na konačnom poretku jer zna da je svaki taj poziv bila nečija iskrena želja za njegovim uspjehom, te baš nijednom nije glasao za sebe. Bio bi jako sretan da se u slijedećim sezonama koriste principom jedan broj – jedan glas. Svojim odnosom prema medijima nas je oduševio, a vas će, nadamo se, svim novim informacijama. Arminu, naravno, želimo što uspješniji tok daljeg takmičenja!

Amna Keskin:

Dama koja konstantno zauzima sam vrh konačnog poretka, ocjene, glasovi, sve ide u korist njenom uspjehu i odlasku u Zetru. Mi smo je pitali da li je to i očekivala, a ona nam je odgovorila kako je došla na ovo takmičenje pod nagovorom ljudi koji su sigurni u njen uspjeh, te da je iskustvo sticala godinama sa mužem Fadilom. Iskoristila je priliku i naš razgovor da naglasi da je profil njenog muža hakovan, da nikakve prijetnje niko nije dobio i da se konačno na tu temu stavi tačka.

Zamolili ste i da je pitamo zašto prezime koje nosi nije prezime njenog supruga, a razlog je u suštini jednostavan: bilo je problema oko promjene prezimena u njenom indexu, imena Amna Keskin pod kojim je i počela sa pjesmom, a poseban razlog je, kako nam sama kaže, mišljenje Fadila da tako treba i ostati. Amna je sretna zbog toga i zbog svog oca koji joj znači cijeli svijet, te ponosno nosi svoje djevojčko prezime. Ono oko čega se mnogo polemisalo je situacija koja se dogodila u ZMBT nominacijama, a tiče se učesnika koji je ispao – Muamera Zolja. Iskrenost u njenim riječima, suzne oči dok govori o tome jasan dokaz nam je dalo koliko nije željela biti dio svega toga. Naglasila je kako joj minus i plus znače mnogo, to je njen iskren sud ko je bolji ili lošiji, da su mnogi takmičari koji su ispali željeli biti u TOP16, u Zetri, te da je taj minus ili plus znatno tome doprinio, da uopće nije tema jedne šale.

Nakon što je pogledala snimak tih nominacija, priznaje kako se moglo dvojako protumačiti, ali da je njena poenta bila samo u tome da je na šaljiv način željela reći kako će nakon nje, Muamer dati minuse i svim ostalim koji ga ne zaslužuju, a dali su mu ga (Maid, Armin …). Nijednog trenutka nije željela osporiti njegov kvalitet jer, kako kaže, ne bi došao do 17 najboljih da nije dobar vokal. Amna je presretna zbog armije fanova koji je podržavaju i obećava javno kako će se u ime njih, ali i sebe, truditi biti što bolja (ali da joj exponiranje što se nesporazuma, stila odijevanja, plesa, nametanja tiče, jako teško pada). Amni želimo uspjeh i naklonost na ostanku u showu sa, samo – još jednom damom!

Ovog puta naš izbor bili su 2 takmičara koja su nam pružili mnogo novih informacija, te bi treći bio suviše za jedan put, složit ćete se?! Uz doznajemo.com pratite i dalje neviđen spektakl koji pravi naša i vaša Hayat televizija, te uz ove divne, mlade i talentovane ljude! Pišite nam i dalje na naida.murtic@hotmail.com, te sadzidamenzilovic1@hotmail.com ;

 Pitali ste, doznali ste!

Dajući vam priliku da učestvujete u kreiranju ovog priloga zajedno sa ekipom vašeg portala, iskoristili ste tu priliku i pitali sve ono na šta odgovor do sada niste imali priliku dobiti:

Pored Armina i Amne koje ste tražili za ovaj TOP16, većina ostalih pitanja ticala su se mladog, ali ništa manje uspješnog – Deniala Ahmetovića. Evo kako je odgovorio na vaša pitanja:

Denial je rođen u Zenici, te tamo ima jako često nastup, što će se, naravno, ponavljati i u budućnosti, uz njegovo ogromno zadovoljstvo;

Četvrti profil na Facebooku neće praviti, iz čistog razloga što misli da bi to bilo pretjerivanje, te moli sve svoje fanove da izaberu jedan od tri aktivna njegova profila i kliknu na opciju „Follow“ (pretplaćeni korisnici);

Veće nastupe sa učesnicima iz showa u skorijoj budućnosti neće praviti jer kako nam je rekao, svako ima svoj način i recept uspjeha; Za sada, niko od njegovih kolega nije izabrao toliko sličan njegovom;

Naglasio je i svim svojim fanovima da se iskreno trudi balansirati školske obaveze, obaveze prema showu, te obaveze koje se tiču njegovih nastupa sa direktnim kontaktima mnogobrojnih obožavatelja, da ih nikad neće zapostaviti zbog ogromne podrške koju osjeća od samog početka;

Na kraju, budite u četvrtak uz – ZMBT specijal, petak – show uživo, a već naredne nedjelje vas očekuje pregršt novih informacija o onim kandidatima, koje za početak, birate vi sami.

doznajemo

Komentari

komentara