Magazin

Slučaj pijanog 6-godišnjaka: Istražitelji ubrizgali alkohol u jetru dječaka!

Napisao H. H.

Prije nekoliko dana pisali smo o šokantnom nalazu istražitelja saobraćajne nesreće u jednom moskovskom kvartu u Rusiji.

Podsjetimo, žena za upravljačem “Hyundai Solarisa” pregazila je i usmrtila 6-godišnjeg dječaka vozeći brzinom 70 km/h kroz kvart s dječijim igralištem. Pravi šok u ruskoj javnosti izazvali su nalazi forenzičara po kojima je nesretni dječak bio totalno pijan! Navodno je u njegovoj krvi pronađeno 2,7 promila alkohola što odgovara konzumiranju pola litre votke, piše “Radio Sarajevo“…

Onda se saznalo da je dječaka zgazila Olga Alisova, supruga istaknutog člana kriminalnog miljea, što je podstaklo teoriju o “namještaljci” kako bi se krivac za nesreću izvukao.

Međutim, nalaz Istražnog odbora Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije potvrdio je prisustvo alkohola u krvi dječaka! U priču se umiješao Roman Širko, otac dječaka, kojem očito forenzika nije nepoznata oblast.

“Ispitivanje je pokazalo da jezik i disajni putevi nisu spaljeni, što bi se moglo očekivati od tolikog prisustva alkohola. Alkohol nije pronađen ni u urinu, jedino u krvi. To sugeriše da je namjerno ubrizgan u jetru”, rekao je Širko ruskim medijima najavljujući nove nalaze naredene sedmice.

Oleg Stetsenko, ekspert iz oblasti narkologije, komentarisao je tvrdnje oca dječaka izjavivši da su forenzičari zaista mogli ubrizgati alkohol u unutrašnje organe djeteta, ukoliko su ga željeli učiniti pozitivnim na alko-testu. Ali…

“Nalaz po kojem je u krvi dječaka pronađen alkohol prije bih povezao aljkavosti. Forenzička sredstva i uređaji se ne operu dovoljno i onda je moguće unijeti alkohol iz nekog drugog tijela”, rekao je Stetsenko. Bilo kako bilo, nastavlja se istraga u slučaju koji trese Rusiju. Moskovski MUP podigao je krivičnu prijavu protiv žene koja je zgazila dječaka, a otvorena je i istraga zbog mogućeg podmetanja dokaza kako bi se 6-godišnji dječak predstavio krivcem za nesreću u kojoj je sâm nastradao.

Komentari

komentara