Magazin

Mostar – Lopovi obili džamiju, u kasi pronašli samo 5 KM!

Napisao admin

U noći između 7. i 8. januara ove godine, nepoznati počinioci provalili su u Tere Jahja džamiju, u mostarskom naselju Carina i tom prilikom otuđili džamijsku kasu u kojoj nije bilo više od 5 KM, saopćeno je iz Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostara.


Munara džamije na Carini u Mostaru (Foto: MIZ Mostar)

Mjesni imam Džafer ef. Šehić pred sabah namaz našao je obijena vrata i skupa sa džematlijama evidentirao otuđenje džamijske kase.

Nakon prošlogodišnjih iskustva, kada je na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar obijeno nekoliko džamija, mostarski džemati ne praktikuju u džamijskim kasama držati novac, kako bi spriječili da koristoljublje bude motiv ovakve vrste krivičnih djela.

Medžlis Islamske zajednice je ovaj atak na vjerski objekat prijavio nadležnim organima Policijeske uprave Mostar. U Policijskoj upravi su nam potvrdili prijem krivične prijave i kazali kako će nadležne službe provesti zakonom predviđene procedure.

Medžlis Islamske zajednic Mostar očekuje od nadležnih polijskih organa da brzo i efikasno otkriju počinioce ovog besramnog čina, a od Tužilaštva da im izrekne  najoštrije zakonom predviđene mjere, kaže se na kraju saopćenja iz mostarskog MIZ-a.

starmo

Komentari

komentara