Magazin

“Zbog svoje bolesti plašim se da NAPUSTIM KUĆU: A jedina osoba koja me ne zove MONSTRUMOM je moj muž”

Napisao H. H.

Ova mama četvoro djece svakog dana trpi torturu i sluša ponižavajuće i uvredljive komentare na račun svog izgleda.

“Pogledaj ovu tačkastu ku*ku”, jedan je od komentara koje Rejčel Rejnolds svakodnevno sluša na ulici, i to sve zbog genetskog poremećaja sa kojim živi. Radi se o neurofibrozi prvog tipa, poremećaja zbog koga joj je tijelo prekriveno nekancerogenim tumorima, prenosi “Žena“…

Stanje joj se pogoršalo nakon prve trudnoće, a uvredljivi komentari toliko je potresaju da je zbog njih postala anksiozna, pa se plaši da uopšte napusti svoju kuću. A nije samo Rejčel ugrožena, već i njena djeca koja moraju da slušaju te uvrede kada izađu sa mamom.

“Kada ljudi vrijeđaju mamu, ljutito ih pogledam jer to nije pristojno. Sve mame zaslužuju isto poštovanje, bez obzira na njihov izgled”, kaže kćerkica Sioban (11).

Podršku Rejčel ima samo u svojoj porodici. Dugo se bojala da zbog svog stanja nikad neće pronaći ljubav, a onda je u njen život ušao Majk za koga se udala i koji joj je velika utjeha.

“Jedino sa njim nikad nisam osjećala potrebu da se sakrijem”, kaže Rejčel. Ona sa Majkom ima troje djece, a Majk iz prethodnog braka ima još jednu kćerku.

Trenutno za njeno stanje nema lijeka, i Rejčel se suočava sa sumornim prognozama. Kako kažu stručnjaci, stanje će joj se samo pogoršavati.

Komentari

komentara