Magazin

UPOZORENJE: Sutra nestabilno vrijeme s pljuskovima

Napisao H. H.

U Bosni i Hercegovini sutra će jače naoblačenje prijepodne usloviti jače pljuskove i grmljavinu. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti.

Uslijed nestabilnog vremena od sredine dana prema poslijepodnevim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro.

Uz jače naoblačenje u cijeloj zemlji prijepodne se očekuje pljusak. Zbog nestabilnog vremena na području Sarajeva i poslijepodne postoji mogućnost za slab lokalni pljusak. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima prolazno je padala slaba kratkotrajna kiša.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan-sedlo i Livno 20, Bugojno 22, Grude, Sokolac i Trebinje 23, Drvar, Jajce, Neum i Zvornik 24, Bihać i Sarajevo 25, Bijeljina, Gradačac, Mostar, Prijedor, Stolac i Tuzla 26, Banja Luka, Doboj, Sanski Most 27, Srebrenica i Zenica 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Komentari

komentara