Magazin

Bik – godišnji horoskop 20.4.2017. – 20.4.2018.

Napisao H. H.

Sretan rođendan, Bikovi! Pripremite se na zanimljivih dvanaest mjeseci. Tražite li zaposlenje ili bolji položaj na sadašnjem radnom mjestu, Jupiter u vašoj šestoj kući (do sredine listopada) može donijeti sreću. Obzirom da se ova astrološka kuća odnosi i na zdravlje, Jupiter vam može pomoći i u rješavanju navika koje su štetne za vašu fizičku dobrobit. No, zato morate obratiti pažnju na povećanje težine.

Po čemu su Bikovi posebni

Lojalnost je jedna od vaših najcjenjenih odlika. Ostajete uz prijatelje i kad život postane težak. Strpljivi ste, oprezni i dosljedni u ponašanju. Vaš vladar Venera je povezana s ljubavi, ljepotom i novcem; vama je važno svo troje. Bikovi se povezuju s elementom zemlje, što govori da ste senzualni i skloni užicima. Kao i životinja koja vas simbolizira, znate ponekad biti tvrdoglavi. Bilo kakva neželjena promjena uznemiruje vaš osjećaj sigurnosti. Vama treba dovoljno vremena kad se primite bilo kojeg posla, uključujući u ljubav. Niste skloni žurbi i želite biti sigurni da je to ono pravo. Stupite li u brak, izaberite partnera koji dijeli vaše vrijednosti i koji je ljubazan, strpljiv, strastven i zna cijeniti vaše kvalitete.

Rođeni u 1. dekadi (20.-30.3.): Venera je veoma važna u vašoj karti. Odlučni ste i diplomatični u svom životnom pristupu. Ljubav, novac, lijepe stvari i sigurnost su vam veoma važni. Moguće je da vam je glas veoma poseban na neki način. Odanost je vaša glavna karakteristika u odnosima i vezama. Ove godine možete poboljšati svoj položaj u profesiji, obitelji ili zajednici. Ključni pojmovi: atraktivni, velikodušni, temeljiti.

Rođeni u 2. dekadi (1.-10.5.): Merkur je veoma jak u vašoj karti. Pametni ste, elokventni, brzo razmišljate i imate odličnu sposobnost uočavanja bitnog. Ipak, trebali biste biti manje kritični prema sebi i drugima. Odajte si priznanje i za najmanji uspjeh koji postignete. Ove godine, eliminirajte sve suvišno iz svoje glave, kao i iz doma u kojem živite. Ključni pojmovi: analitični, radoznali, precizni.

Rođeni u 3. dekadi (11.-21.5.): Saturn ima važnu ulogu za Bikove rođene u ovoj dekadi; daje vam autoritet i sposobnost postizanja dugotrajnih ciljeva. Ove godine, uključite odmor i relaksaciju u svoju dnevnu rutinu. Da biste bili sretni, potreban vam je miran kućni život, temeljen na ljubavi. Ključni pojmovi: izdržljivi, ozbiljni, dostojanstveni.

Saturn je ušao u znak Strijelca u rujnu 2015. Otad stavlja na test vaše financijske sposobnosti, naročito one koje uključuju zajedničke račune i resurse, osiguranja i pitanja mirovine. Ovo je dobar period za učenje o financijskom menadžmentu. Nakon što Saturn uđe u Jarca samim krajem 2017., možete raditi na svojim intelektualnim horizontima i naučiti nove, korisne vještine kroz studiranje, putovanja ili interakciju s mudrim ljudima iz različitih krugova.

Uran se već godinama nalazi u Ovnu, vašoj astrološkoj dvanaestoj kući, a ostat će još dvije (ulazi u vaš znak u svibnju 2018., a zatim se nakratko vraća u Ovna u studenom). Kad započne njegov sedmogodišnji boravak u Biku (od ožujka 2019.), bit će to veoma uzbudljivo razdoblje. Zasad, njegov tranzit kroz znak Ovna može imati uznemirujuća obilježja; moguće je da ćete otkriti (ili već jeste) neke stare strahove ili neugodne činjenice o sebi. Ako ste u braku, vaš partner možda može biti bolestan. Što god da se dogodi, ostanite mirni i otvoreni za promjene.

Neptun naglašava vaše ideale, prijateljstva i duhovne ciljeve još od 2011., kad je ušao u znak Riba. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojom od natalnih planeta, mogli biste iskusiti tugu ili gubitke. Najvažnije je ostati realističan: temeljite svoje odluke iskljućivo na praktičnom razmišljanju.

Pluton prolazi kroz Jarca, vašu devetu kuću filozofije, obrazovanja, dugih putovanja, medija i izdavaštva. U sljedećih nekoliko godina, trebali biste organizirati svoj sustav vjerovanja, kako bi vam bio od pomoći u teškim vremenima. Ovaj tranzit ponekad donosi selidbu ili promjenu religije ili političkih stavova. Nastojte ići ukorak s životnim promjenama.

Kad su u pitanju ovi sporiji planeti, važno je znati kakve aspekte stvaraju prema planetima u vašoj natalnoj karti za preciznu prognozu. Za generalne tendencije pratite naše mjesečne horoskope.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz vaš horoskop, ovaj planet vas potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te vas upućuje da želje pretvorite u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Blizanca do Jarca, naglašavajući različita područja vašeg života. Povećajte šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire vaše napore.

Do 3.6. Sada je Mars u Blizancima, a vi imate priliku organizirati svoje račune i započeti rad na budžetu. Mogli biste imati neobično visoke troškove. Učinite li potreban napor, možete pronaći nove izvore financijske ili emocionalne potpore.

4.6.-19.7. Mars je u Raku, a vi želite objasniti svoja stajališta u razgovorima i dokumentima. Uzmite dovoljno vremena za provjeru podataka kako ne biste napravili grešku. Ne budite nagli; taj savjet imajte na umu i dok vozite.

20.7.- 4.9. Dok je Mars u Lavu, dešavaju se važne aktivnosti u domu. Možda radite na nečemu što ste donijeli s posla, brinete o članu obitelji ili posjetitelju ili nastojite riješiti osobne probleme. Postoji li sukob između vaših i potreba nekog u obitelji ili osobe s kojom dijelite dom, zaštitite svoje interese. Budite oprezni, jer je povećana šansa za padove, nezgode, požare, nesporazume ili provale.

5.9.- 21.10. Mars je u Djevici, a vaša kreativnost je na visokoj razini. Možete se izražavati kroz ljubav, kuhanje, igre, kreativni rad, umjetnost ili zabavu. Sada ste skloniji rizicima, stoga izbjegavajte špekulacije s novcem, brzu vožnju, opasne sportske aktivnosti ili seks bez zaštite. Sad je naglašeno sve u vezi mladih ljudi i djece.

22.10.-8.12. Sada Mars prolazi kroz Vagu, a možete očekivati veliki teret radnih obaveza ili obavljanja napornih zadataka. Kolege su možda malo naporni. Vaš imunitet je pod većim opterećenjem, stoga zaštitite svoje zdravlje. Izbjegavajte osobe sa zaraznim bolestima.

9.12.-25.1. Mars je u Škorpionu, vašem polju partnerstava, odnosa i veza, što može donijeti napetost u odnosima s bliskim osobama, emocionalne ili poslovne prirode. Budite pažljivi prema osjećajima osoba koje volite i suradnicima; moguće je da imate potrebe koje su drugačije od bliskih osoba. Dođe li do sukoba, kompromis može umanjiti tenzije. No nemojte dozvoliti da vas iskorištavaju.

26.1.-16.3. Dok je Mars u Strijelcu, vašem osmom polju, zabrinutiji ste kad je riječ o financijama, zajedničkim računima, seksu, operacijama, nasljedstvu i pitanju mirovine. Ako ste u vezi, nastojte se informirati o partnerovim prihodima i troškovima. Naučite više o upravljanju novcem. Dođe li do problema u odnosima, ne donosite nagle odluke, jer biste se brzo mogli predomisliti.

17.-20.3. Mars u Jarcu označava period u kojem možete otvoriti nove perspektive kroz učenje, čitanje, putovanje, religiju, kulturne aktivnosti ili interakciju s mudrim ljudima. Mogući su problemi s obitelji partnera, ljudima iz obrazovanja, strancima i onima iz pravnih djelatnosti. Ovo nije najbolje vrijeme za dugo putovanje, ali sada možete planirati svoj sljedeći put.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode retrogradacije možete iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri perioda kad, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Ti periodi su: 9.4.-3.5., 12.8.-5.9. i 3.-22.12.; u 2018., Merkur je retrogradan od 22.3. do 15.4. Ta razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastojte biti jasni kad govorite ili pišete, kako biste smanjili mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planirajte potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.
Od početka travnja do kraja kolovoza i Saturn će biti retrogradan u vašem polju životne filozofije, obrazovanja, putovanja, pravnih pitanja te izdavaštva i medija Pripremite se na prihvaćanje ograničenja i ponovan rad na nečemu za što ste mislili da je iza vas.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen efekt je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. U sljedećih godinu dana će se dogoditi četiri pomrčine. Mjesečeva pomrčina u Vodenjaku (7.8.) utječe na način na koji se osjećate prema karijeri ili osobama od autoriteta; u sljedećih šest mjeseci ćete možda biti rastrgani između osobnog i profesionalnog života. Sunčeva eklipsa u Lavu (21.8.), naglašava dom, obitelj i osobni život. U to vrijeme (ili nakon pomrčine), možda ćete preuređivati dom; moguće je da netko useljava ili iseljava iz njega. Mjesečeva pomrčina u Lavu (31.1.2018.), također naglašava dom i obitelj. Na kraju, Sunčeva pomrčina u Vodenjaku (15.2. 2018.) baca svjetlo na vašu karijeru i životni napredak. U sljedećih dvanaest mjeseci, ovisno o vašim godinama, mogli biste postati autoritet u svom području djelovanja ili doiti priznanje za svoj napore.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potražite na sljedećoj stranici.

Komentari

komentara