Magazin

Perverznjaci, silovatelji i ovisnici: Na TV-u sve super, ali privatni život ovih TV očeva je kaos

Napisao H. H.

GLEDALI smo ih u ulogama predanih očeva, dobričina i čistunaca, ali njihovi privatni životi nisu mogli biti različitiji.

Ovo su samo neki od omiljenih TV očeva koji su imali mračnu stranu.

Bill Cosby

Ova lista ne bi imala smisla da se na njoj ne nalazi vjerojatno najporemećeniji TV tata u povijesti. Da, svi ga pamtimo kao super simpatičnog dr. Huxtablea, ali vremena u kojima smo naivno vjerovali da je najgora stvar koju je poznati tata u stanju napraviti to da sa svojim klincima neće podijeliti sočan sendvič – odavno su iza nas.

Naime, od sredine šezdesetih do danas, Cosby je navodno drogirao i silovao više od 50 žena, a tužbe o kojima se sam tu i tamo pisalo u medijima, odjednom su postale vruća roba, a u jednom ste trenutku imali osjećaj da ne prođe dan a da se ne pojavi barem jedna nova žrtva koja je odlučila otkriti što joj je stari perverznjak napravio. Cosby je tvrdio da je nevin, a što će odlučiti sud, doznat ćemo u lipnju ove godine.

I dok ga neki brane tvrdeći da je dio tužbi vjerojatno pokušaj da se iz nekadašnje velike televizijske zvijezde izvuče novac, ne smijemo zaboraviti i da je jedna žrtva previše.

Tim Allen

Devedesetih je rasturao u obiteljskoj humorističnoj seriji “Sam svoj majstor” u kojoj je glumio Toma Taylora. Istina, Tom nije bio savršen, ali trudio se da njegova supruga i njihovo troje djece ima što bolji život. Bio je čistokrvni američki tata, volio je alat, sport i aute.

U privatnom životu, glumac i komičar Tim Allen najviše je volio kokain zbog kojeg je imao probleme sa zakonom još od sedamdesetih. Nakon što su ga na jednom aerodromu uhitili zbog posjedovanja droge, Allen je priznao krivicu i drukao dilere kako bi smanjio kaznu.

Osim bijelog volio je i popiti pa je to dodatno zakompliciralo situaciju.

Bob Saget

U “Punoj kući” glumio je dobrog tatu, ali u isto vrijeme i dosadnog čistunca koji je bio lišen bilo kakvih poroka. Štoviše, u popularnoj, ali gotovo iritantno sladunjavoj obiteljskoj humorističnoj seriji prepunoj nestvarno ispravnih likova, Danny Tanner bio je najsterilniji.

Ono što mnogi ne znaju, osim ako nisu pogledali barem jedan od njegovih stand-up nastupa, Bob Saget je prljava perverznjačina i jedan od najvulgarnijih američkih komičara. A ako ga još uvijek niste vidjeli u elementu, preporučujemo vam da to učinite jer u sekundi ćete zaboraviti sve ono zbog čega vam je išao na jetra u “Punoj kući” i “Šaljivom kućnom videu”.

Max Wright

Možda ga ne pamtite kao dobrog glumca, ali Max Wright bio je prekvalificiran za ulogu koja ga je proslavila. Naime, klasično istrenirani glumac koji je glumački zanat tesao na daskama koje život znače, spletom okolnosti završio je kao neuorotični dosadnjaković u mega popularnoj seriji “ALF” u kojoj je glumio jednog od najpopularnijih TV očeva Willieja Tannera. A kada sa Shakespeare prijeđete na posao u kojem ste prisiljeni glumiti idiota dok se pored vas klatari brbljava lutka, to može izazvati određene frustracije.

Osim što je pizdio zbog angažmana koji mu je donosio daleko više love od onoga što je stvarno volio, uz Wrighta vežemo i jedan skandal. Naime, mediji su svojevremeno objavili nevjerojatnu priču o posrnulom glumcu koji je snimljen kako puši crack i ševi se s dvojicom muškaraca od kojih je jedan bio njegov prijatelj, a drugi beskućnik kojem su platili 100 dolara da s njima uživa u koki za sirotinju i seksu bez zaštite.

Uglavnom, ako ne volite svoj posao, to vas može natjerati na neke prilično velike ludosti.

John Goodman

Baš kao što mu i prezime govori, John je dobričina, a jednog takvog glumio je i u popularnoj humorističnoj seriji “Roseanne”. I dok ga inače volimo gledati u ulogama psihopata u kojima redovito briljira, u seriji je glumio zabavnog debelog taticu iz radničke obitelji.

Gledajući ga u toj ulozi teško je povjerovati da se iza kamera odvijala eška osobna drama. Naime, Goodman je punih 30 godina vodio tešku borbu protiv ovisnosti o alkoholu kojoj se uspio othrvati tek 2007.

U jednom je intervjuu priznao: “Nisam siguran koliko je moj stari prijatelj Jackie Daniel upropastio moje pamćenje, koje ionako odlazi, ali družili smo se dobrih 30 godina nakon čega me više za ništa nije bilo briga. Zasitio sam se samog sebe, više nisam želio ni glumiti”.

Kao što možemo vidjeti prema nekim novim fotkama, borba se isplatila, a Goodman danas izgleda bolje nego ikad.

Stephen Collins

Mnogi ga znaju kao glavu obitelji Camden u popularnoj američkog sladunjavoj seriji “U sedmom nebu” gdje smo ga gledali u ulozi dobrog svećenika i još boljeg oca. Američki dušobrižnici koji inače graknu na svaku sisu, scenu seksa ili psovku, ovu su seriju više puta pohvalili i naveli je kao dobar primjer serije koja promiče prave vrijednosti. Drugim riječima, radilo se o dosadnoj seriji.

No, dok je pred kamerama bio sjajan primjer i roditeljski svjetionik u olujnom nevremenu odgoja, u intervjuu 2014. za časopis People, Stephen Collins osvrnuo se na optužbe da je zlostavljao maloljetnice. Priznao da se 1973. skinuo pred maloljetnicom, tjerao je da ga dira, a 1982. i 1994. učinio je isto i dvjema tinejdžericama.

Naravno, alarm se trebao upaliti čim smo napisali “svećenik”.

Komentari

komentara