Magazin

''Smak party'' – Dok svijet paniči i protestuje, Mostarci smak svijeta čekaju uz party

Napisao admin

Zloglasni datum je 21. decembra 2012. kada bi se trebao dogoditi smak svijeta. To je uskoro, u ovaj petak. Naime, na dan 21. 12. 2012. godine, drevni narod Maje svojim su kalendarom predvidjeli smak svijeta, kraj planeta Zemlje, brisanje čovječanstva „s lica Zemlje“.


Zabava (foto: cure.ba)

Svijet u panici  

Sudeći prema anketi koju je objavila agencija Reuters, svaki deseti čovjek vjeruje da majanski kalendar najavljuje kraj. Svijetom je zavladala panika. Nižu se mogući scenariji. U Meksiku su počele svečanosti kojima se obilježava kraj majanskog kalendara nakon 5200 godina i to prinošenjem darova Ixchel, majanskoj božici ljubavi i majčinstva.

Sarajlije protestuje

Kao reakciju na sveopću histeriju oko kraja svijeta, grupa Sarajlija odlučila je putem Facebooka pozvati na protest protiv smaka svijeta kojeg su najavili za srijedu u 14 sati u središtu Sarajeva.

Mostarci organizuju zabave

S druge strane, Mostarci, poznati po svom ležernom mediteranskom duhu – smaku svijeta su prišli na drugi način. Organizuju se zabave.

U Golden clubu se tako ovaj petak organizuje ‘Smak party’ pod geslom – Smak svijeta – smak cijena. Organizatori najavljuju promo cijene pića, te nagradnu igru i poručuju: Ponesite pune novčanike jer sutra vam neće trebati!

U isto vrijeme – u clubu Arabica će biti žestok party ‘Till the end!!!’ Uz odličan line up s DJ Blackfruitom i DJ Martin Gabricem, organizatori pozivaju Mostarke i Mostarce da se ovaj petak zabave kao da je posljednji party na svijetu!

Kome se kraj svijeta dočekuje veselo, bolje da se zaputi u Mostar. Za razliku od ostatka svijeta, čini se da će naš grad ovaj petak biti jedno rasplesano mjesto. 

mostarlife

Komentari

komentara