Magazin

Anđeo Gavrilo prenio poruku od Boga – Novi smak svijeta 1. januara 2017!

Napisao admin

Pripadnici kulta Mač Božjeg bratstva tvrde da im je anđeo Gavrilo prenio poruku od Boga da će apokalipse biti


Čekanje smaka svijeta (foto: cure.ba)

Smak svijeta ipak će se dogoditi, ali tek 1. januara 2017. To tvrde pripadnici kulta po imenu Mač Božjeg bratstva, koji smatraju da će baš tada Zemlju pogoditi prava apokalipsa. Oni su svoje predviđanje objavili dan nakon 21. decembra, za kada je bio najavljen smak svijeta po proročanstvu drevnog naroda Maja, a koji se ipak nije dogodio.

Pripadnici bratstva tvrde da im je lično anđeo Gavrilo, koji ima dužnost da prenosi poruke od Boga, rekao da će prvog dana 2017. doći vrijeme za umiranje, prenosi Kurir. Prema njihovim navodima, tada će preživjeti samo članovi kulta, dok će svi ostali nestati u vatri pakla.

Ta tvrdnja pojavila se u trenutku kad je euforija zbog navodnog smaka svijeta po Majama bila na vrhuncu i dok su se ljudi širom svijeta okupljali da bi proslavili taj dan. Neki su mislili da će im to biti posljednji petak u životu, pa su sebi dali oduška, dok su drugi, vjerujući da na Zemlji postoje mjesta koja vanzemaljci čuvaju od apokalipse, pohrlili tamo da pronađu utočište i slave svoje spasioce iz svemira. Jedno od tih mjesta je selo Bugaraš u Francuskoj, gdje se prije dva dana okupilo oko 25 onih koji su očekivali da će ih vanzemaljci iz lokalne planine spasti propasti. Oni su bili obukli najrazličitije kostime kako bi što više podsjećali na svoje prijatelje iz drugih galaksija i razdragano očekivali da se dogodi smak svijeta.

Sličnih skupova bilo je i u drugim krajevima svijeta. Najmasovnija okupljanja bila su na područjima Meksika i Gvatemale, koja su nekada naseljavale Maje. Njihovi potomci okupili su se oko majanskog hrama Gran jaguar u Gvatemali i slavili – ne smak svijeta već ulazak u nov vremenski ciklus, koji bi trebalo da donese dobro cijeloj civilizaciji.

Kurir

Komentari

komentara