Magazin

Pas spasio dijete koje je majka davila u rijeci!

Napisao H. H.

Pas je uspio da spasi devetogodišnjeg dječaka kojeg je majka pokušala da udavi u rijeci u Australiji, ali drugom, petogodišnjaku nije bilo pomoći. Incident se dogodio u Novom Južnom Velesu u Australiji, gdje je žena u reci Marej namjeravala da udavi devetogodišnjeg sina i njegovog mlađeg polubrata. Prijatelju je rekla da “mora da udavi djecu“.

Dvadesetšestogodišnja žena je odvela dječake na obalu rijeke, a zatim glavu starijeg držala ispod vode, dok je njen petogodišnji sin vrištao. Onda je i njega dovela u vodu i njegovo tijelo primećeno je kako pluta niz rijeku.

Policija je pokrenula istragu i tijelo pronašla nešto kasnije.Međutim, devetogodišnji dječak je preživio jer je njega spasio pas, pit bul, koji je napao ženu i spriječio je da ga uguši. Devetogodišnjak je zadobio samo manje povrede i smješten je u bolnicu gdje se oporavlja.

Žena se sama predala policiji. Policiju su upozorili deda i baka dječaka jer su smatrali da su u opasnosti nakon što im j majka izašla iz zatvora.Izvor ekskluziva.ba

Komentari

komentara